От х:

Днес в x:

Защо винаги гърмят Доган с халосни патрони?

Години наред гърмят Доган с халосни патрони. Сега поне видя дулото отблизо

Покушението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е опит за убийство, настояват шефовете на доганистите и искат международно разследване.

А как може да се убие човек с халосен патрон?

Доганистите нямали доверия на българското правосъдие. Естествено, те имат доверие само на магистрати, назначени от тях и държани на каишка.

През цялата история на ДПС срещу Ахмед Доган е гърмяно само с халосни патрони. Всички разследвания срещу него – за обръчите от фирми, за сараите, за милионите комисиони на „хидроинженера” приключиха с безполезни пукотевици от халосни патрони.

Дори Бойко Борисовите, които през 2009-а смятахме едва ли не за бронебойни, се оказаха „сигнално-шумови”. Халосни. Доган бе оправдан за милионите, получени за хидрогеоложки проучвания. Разследването на сараите приключи със. .. събарянето на барбекюто.

А Борисов така и не събра кураж, за да заяви категорично очевидното – ДПС е партия на етническа основа и като такава е забранена от конституцията на република България. Етническият характер на партията на доганистите не е тайна за никого, дори в самата Турция я наричат „партията на етническите турци”. Присъствието на няколко еничари като Христо Бисеров и Йордан Цонев е просто един прозрачен опит за замазване на истината.

ДПС има изключително зловеща роля в мутризирането и мафиотизирането на страната през последните 20 години. Не без съучастието на редица български политици.

„Предвид важността на онова, което правят, противоречията, които ги заобикалят, е направо забележително, че в тази страна са убити само четирима федерални съдии”. Цитатът е от последната книга на Джон Гришам „Рекетьорът”. И, разбира се, става дума за Америка.

Предвид продължилия повече от 20 години геноцид над българския народ, довел до просешка тояга майките и бащите ни, е направо забележително, че е разстрелян само един политик – Андрей Луканов.

А опита за стрелба с халосни патрони срещу Доган, вече е истинска метафора.

ДПС бе регистрирана като политическа партия не без задкулисната намеса на Държавна сигурност и на самото турско правителство. Който не вярва, нека прочете спомените на тогавашния министър-председател Димитър Попов, който откровено разказва за писмото от турския премиер с настояване за съдебна регистрация на Движението. И така зловещата роля на агент Сава в най-новата история на страната бе бетонирана. Сега той просто сдава ДПС на друг агент – Павел.

Защото прословутият „етнически модел”, който от ДПС непрекъснато ни навират в очите, всъщност е модел на висша политическа корупция. Олигарсите на ДПС държат изкъсо дисциплинирания си електорат, в замяна на пари и власт. И наричат това „етнически модел”. Това е чисто и просто мафиотски модел. Обикновените турци живеят все така трудно и бедно, в мизерия и лишения, докато босовете им пристигат до калните им махали в лъскавите си джипове и лимузини.

Всъщност – точно същата картинка, като и при бедните българи. И кой има нахалството да продължава да твърди, че тук има етнически проблем? Етническо напрежение има само там, където е изкуствено подклаждано от босовете, които управляват държавата вече 20 години.

Ето затова халосният патрон срещу Доган е метафора.

И крайно време е да заменим халосните патрони с истински. Нямам предвид бойни куршуми, а силата на закона. Правилата на конституцията. Докога ще си затваряме очите?

Наскоро един известен и уважаван съдия от Хасково ми разказа за участието си в създаването на един закон. При написването му им помагали опитни магистрати от Германия. „На едно от обсъжданията стана ясно, че някои текстове са много общи и разтегливи и лесно могат да бъдат заобиколени. Няма да забравя какво каза колегата от Германия. „Дори съвършен закон да направим, ако не смятате да го спазвате, а по цял ден мислите как да го заобиколите, нищо няма да постигнем”.

Не може да има правова държава при халосни закони.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини