От х:

Днес в x:

Съветът за учене през целия живот привлича бизнеса на своя страна

Регионалният съвет за учене през целия живот ще продължи да работи, въпрекиче проекта, финансиран от Европейската комисия, по който беше създаден приключи. Това обяви шефът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов. Целите на институцията са били да организира празник, на който да бъде популяризирано ученето от детската градина, през гимназиалния курс, до студентската скамейка.

На форума, който се проведе на 19 октомври, миналата година в Младежкия център, се включиха всички професионални и езикови гимназии от региона, както и най-малките учащи се от детските градини. Те представиха цветно и нагледно професиите, които изучават и уменията, които са придобили.

Идеята на регионалния съвет, в който влизат представители на РЗИ, областната и общинската администрации, НПО, директори на учебни институции, социалната служба и директори на читалища, е празникът „Учене през целия живот“ да стане традиционен. На финала на отчета на проекта, всички, участвали в организирането на празника получиха сертификати.

 

М. Манолова

шефът на читалище заря Александър Милушев също получи сертификат
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини