От х:

Днес в x:

Ледена епоха и днес, от утре глобалното затопляне

Хапещият студ ще продължи да ни тормози и днес, съобщават от хасковската синоптична станция. През целия ден температурите ще бъдат под нулата, като дори и максимумът ще бъде минусов-1 градус. Иначе денят започна с жестоките -9.5 градуса. Към момента е – 7.5. Ако на някой това му се вижда много студено, то нека види Северна България. Там термометрите са паднали до – 20 градуса.

Ледената епоха ще приключи утре, когато започва постепенно затопляне. Сутринта пак се очаква зверски студ – 9 градуса. През деня обаче ще се постопли до плюс 2-3 градуса, а тенденцията ще се засилва и през следващите дни.

Като цяло днес времето е ясно и тихо с изключение на общините Ивайловград и Тополовград където духа силен северен вятър.

Пътищата в областта са почистени и проходими при зимни условия, съобщават от областното Пътно. Няма данни за закъсали автомобили и въведени ограничения. По републиканската пътна мрежа из страната също няма драми. До 31-ви март през Шипка е забранено движението на МПС-та с тегло над 10 тона.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини