От х:

Днес в x:

SMS мистерия трупа телефонни сметки

Китайска марка телефони изпраща автоматично текстови съобщения до Америка без знанието на потребителите, предаде БНТ. В края на септември Георги Георгиев закупува мобилен телефон от голяма търговска верига у нас. Примамен е от промоционалната цена от 36 лева за китайски телефон с две SIM карти, радио и мр3 плеър. Апаратът работи безотказно близо месец. Когато пристига първата разпечатка става ясно, че в продължение на десет дни е изпращал по два SMS-а всеки ден на стойност 4 лева до един и същи номер в Америка.Мъжът е проверил в търсачката Google чий е номерът и се е оказало, че той е на спедиторска фирма "ФедЕкс".

Следва поредица от жалби до различни институции. От Комисията за защита на потребителите отказват проверка, защото апаратът е закупен на името на фирма и така потърпевшият автоматично губи правото на закрила от тях. За да намери възмездие, той сам трябва да заведе съдебно дело."Жалба пласирах и в Софийска градска прокуратура. Оттам също нямам никакъв отговор. Все още не съм изгубил надежда да намеря оторизирана лаборатория или институция, която да направи експертиза. Смятам, че такава злоупотреба е доста драстична и недопустима", казва Георгиев.

Вносителят на китайския телефон обясни, че най-вероятно проблемът е при мобилния оператор, който, от своя страна, извърши проверка. От нея става ясно, че най-вероятно телефонът е негоден за ползване, а SIM картата не дава дефект, поставена в друг апарат.Други пострадали също са сигнализирали за проблема. Вчера от търговската верига са съобщили, че ще върнат парите за закупените от тях апарати и ще направят вътрешна проверка по случая. За момента обаче остава загадка колко подобни устройства са внесени в страната и годни ли са те за употреба

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини