От х:

Днес в x:

Братя и сестри тренират как да пердашат хасковските биячи

Има точки, в които ударът дори от жена, може да изкара от релси всеки мъж

Около 25 „братя” и „сестри” от хасковската школа на бойното изкуство Винг-чун излязоха на открит семинар на Кенана, за да научат как да се разправят с агресори. Такива в Хасково-бол. За да покаже как може и тях да ги боли, в областният град пристигна националният треньор по Винг чун Сифу/бащата, кит. ез./ Станислав Багалев. Заедно с местния основател на школата сихинг/големия брат/ Георги Митев, те показваха техники за справяне с често възникващи критични ситуации-в дискотеки, на улицата,на открито и закрито.

Основното е, че не се разчита на сила или на техника, а на усет. За това, къде ще удари противника. Разчита се езика на тялото му и в момента, в който той посегне, се отклонявате от направлението на атаката, а в същото време го удряте, тежко и силно, с нещо подръчно. Може да е всичко, което имате под ръка - химикал, вилица, дамска чанта, бутилка, а в краен случай и с ръка. Тактиката е много ефективна за жените и затова доста „сестри” се включиха в открития урок на Кенана. Хасковските момичета често са жертва на нахални до наглост местни бекове, които освен от липса на възпитание страдат и от комплекс от сблъсък с равностойни. Затова налагат мускулното си право главно върху жени или очевидно по-слаби. С известна практика във Винг чун, ще им го връщате тъпкано, обещаха треньорите и показаха нагледно как.

Пример-малоумен/пиян/дрогиран псевдо мъж ви посяга с шамар/юмрук. Не се разчита на блок, заради липсата на достатъчно физическа сила. Едната ви ръка се залепва за атакуващата ръка на нападателя, толкова колкото да я отмести на няколко сантиметра. В същото време тялото ви прави отклон в другата посока, но и напред и просто подлагате лакета си на налитащото тяло на „врага”/сн 1/. Или ако е много голям, го удряте там, където показва момичето от снимка 2. След удар на това място, няма никакво значение колко е голям противника ви.

Разбира се, по лесно е да се каже отколкото да се направи.

Спецовете по Винг-чун по света преподават бойното си изкуство на армейски и специални части, както и на полицията. В Хасково подобно сътрудничество няма. Местната полиция си има свой Винг чун, нарича се палка. Наскоро местен бабаит, изпотрошил заведение и посегнал на ченге, изпита с пълна мяра полицейският Винг-чун. Страничното му последствие бе, че бабаитът после бе и съден. Ако някой си мисли, че това е много брутално, да има предвид, че Винг чун-ът на американската полиция, когато им посегнат, се нарича Колт. Техниката се употребява веднъж и държи „влага” за вечни времена.

Разбира се истинските естети на учението препоръчват не толкова окончателни техники и канят всички да овладеят междинните умения в техния клуб на Раковска 26. Дори и веднъж да се наложи, те ще са ви от полза.

Доказано е, че най-сигурната защита е тази, която се знае.

Г.Христов

Жените знаят по инстинкт една от тях/двойката в ляво/
Учителят Станислав багалев/вдясно/ показва нещо не толкова ефектно, но затова пък ефективно-удар по опорния крак на нападателя
Има и по-изтънчени техники
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини