От х:

Днес в x:

Трафикът на хора опасен и за кандидат-студентите ни в чужбина

Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора се проведе в заседателната зала на община Ардино. Присъстваха  ученици от СОУ ,,Васил Левски”, представители от Общинска администрация и РПУ-Ардино, директори на детски заведения и др.

Организатори на проявата бяха  Центърът за обществена подкрепа, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица и отдел „Закрила на детето”.

Мариана Илиева, специалист в ЦОП представи презентация по темата, която засегна всички форми на трафик и възможностите за превенция на този социално значим проблем. Тя препоръча на учениците, които изявяват желание да продължат образованието си в чужбина предварително да проучат добре посредническите агенции и това дали те фигурират в Агенцията по заетостта, което представлява тяхната легитимност.

В заключителния етап от информационната кампания беше проведена дискусия между участниците и Шенай Топчи, началник на криминалната полиция в РПУ-Ардино.

 Раздадени бяха информационни материали, предоставени от Агенцията по заетостта. От присъстващите беше получена анонимна обратна връзка под формата на предварително подготвен въпросник.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини