От х:

Днес в x:

Познавате ли тези момчета? 8 m/s

Трябва им година и даже повече, за да преминат през различните препятствия, изправили се на пътя им. В крайна сметка успяват да изгладят разногласията помежду си и да се сплотят. Момчетата от хасковската метълкор банда 8m/s  са готови с дебютния си студиен албум, носещ заглавието Running Out The Black July. Той съдържа 11 парчета и е живо доказателство, че и в нашите географски ширини може да се прави различна рок музика.

Групата се събира в първоначалният си състав  - Васил Василев - вокал, Боян Гочев - китара, Бойко Гочев – бас и Диян Георгиев – барабани през лятото на 2010-та година. В този си вид бандата излиза няколко пъти на сцена и успява да запише първото си авторско парче Betrayer в началото на Февруари 2011-та. Малко по-късно към 8m/s  се присъединява още един китарист -  Максимилиaн Кафтански. Няколко месеца след това е реализирана нова авторска песен Dying from the inside, като с която 8m/s  открито заявява, че се е съсредоточила върху правенето на авторска музика. И така съвсем естествено се заражда идеята за албум, момчетата се концентрират върху композирането на музика и обмислят различни идеи.

В крайна сметка влизат в студио, за да запишат дебютния си албум в началото на 2011-та година. Работното му заглавие е Running out the black July, както всъщност остава до края. Срещат страшно много пречки и трудности, което ги кара да разберат, че трябва да разчитат главно на себе си и това е причината петимата сами да продуцират и издадат албума си.

Running out the black July е записан и мастериран в студио F.I.T.H. от Чавдар Димитров и включва 10 песни и 1 инструментал. CD–то вижда бял свят на 6-ти октомври, а групата обмисля до края на следващия месец вече да е стъпила на национална сценам, за да го промотира.

8 m/s е група, за която, надяваме се, тепърва ще се говори. Създадена е точно като повечето големи банди – няколко приятели се събират за да свирят музиката, която харесват и да се забавляват, като се надяват заедно да постигнат нещо значимо, да имат “собствен почерк” и да се отличават. Първата стъпка вече е направена с реализирането на Running Out The Black July, един различен албум за ценители. В най-скоро време предстои да бъде заснет и клип, към кое парче - засега остава изненада.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини