От х:

Днес в x:

Спешна помощ няма вина за смъртта на прегазения преди дни мъж

От Спешна помощ отричат да имат вина за смъртта на прегазения на 12 октомври мъж. Тогава на неосветен участък на кръстовището между улиците“ Стефан Стамболов“ и „Стара планина“ 46-годишна жена, шофираща „Опел“ мина през лежащия на асфалта мъж. Според полицейския бюлетин скоростта на колата не е била превишена, а несъобразена с условията на пътя. Алкохол не е открит в кръвта на жената.

 Живеещи около кръстовището разказаха, че поне половин час след инцидента потърпевшият е лежал безпомощно и е виел от болка. Д-р Енчо  Желязков, началник на местното поделение на Центъра за Спешна помощ, направи проверка на записаното в журнала. Дежурен е бил д-р Георги Хаджиев – професионалист, доказал се като отговорен и отзивчив лекар. Сигналът е подаден от Пловдивския център 16 минути след полунощ. 2 минути по-късно екипът потегля. Мястото на инцидента е на не повече от 5 минути от болницата. В 0.55часа прегазеният е сниман, установено е, че има 3 счупени ребра и според първоначалните данни над 4 промила алкохол. В този момент е предаден на д-р Карадинев от хирургично отделение. Пациентът е бил адекватен и контактен. Първомайските лекари не за първи път му оказват помощ, тъй като е бил епилептик. Неочаквано, малко по-късно  кръвните показатели показват и други по- сериозни травми. В 2.19 часа линейка с пострадалия, придружен от д-р Хаджиев тръгва за Пловдив.

Всичко, което е било необходимо е направено – твърди д-р Желязков. Понякога обаждането на телефон 112 създава проблем с организацията за бързо действие. Всяко позвъняване първо се приема в централа в Кърджали, после се прехвърля в Център за спешна медицинска помощ в  Пловдив. Оттам стига до местната „Спешна помощ“. Понякога, незнаейки за какво точно става дума, обажданията се забавят за сметка на други, които изглеждат по- важни. Но в случая дори и да е имало известно забавяне, не то е било фатално за починалия.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини