От х:

Днес в x:

Първолаци на 70 г. се стягат за изпит. Преглед на регионалния печат

Първолаци на 70 г. се стягат за изпит, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за записаните за ограмотителни курсове по програма на образователното министерство. Те са около 200, на възраст от 20 до 70 и повече години. На мераклиите да овладеят писмеността се плаща по 4 лева на ден.

По една случайност точно по 4 лева на ден се плаща по магистърски програми по „Здравен мениджмънт” за практическите курсове, три на брой за семестър, които са задължителни. Разликата е, че студентите ги плащат на държавата. В случая с неграмотните пък държавата плаща на тях.

Въпрос на приоритети. Резултатът от тези приоритети е очевиден. Възможно е след няколкомесечни усилия бай Хасан да успее да си напише името. И какво от това?

Поставиха купол със златно покритие върху „Св. Трифон”, акцент със снимка от първа страница. За вчерашното монтиране на купола върху камбанарията на параклиса в Кенана.

Иво Димов иска 600 000 лв. от Нейков за зала „Младост”, водещо на 2-ра. Спортният министър вчера бе в Димитровград, където откри модерната база в училище „Алеко Константинов”.

15 години решетки за похитител и изнасилвач, водещо на 3-та. За приключилия вчера процес срещу Илия Митев от Симеоновград.

Лили Иванова носи блуза на Костадинка Измирлиева, заглавие на интервю с художничката, на 4 страница. Авторката откри преди дни изложба в галерия „Форум” в Хасково.

Нещатни сътрудници тормозят рибари, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Риболовци се оплакват от тормоза на охранители, нещатни сътрудници на агенцията по рибарство на яз. „Ивайловград”. По закон нещатните сътрудници могат да участват в проверки само в присъствието на служители на агенцията.

Ортопедията пак с временен шеф, акцент от 2-ра. Длъжността на началник на отделението ще продължи да се изпълнява от д-р Димитър Петков, след като никой не се яви на обявения конкурс.

Насилник не ще репортери в съда, водещо заглавие на 3-та. За вчерашния процес срещу Илия Митев от Симеоновград. Подсъдимият изигра истински циркови номера, отказвайки да застане на подсъдимата скамейка с лице към съдебния състав заради репортерите в залата. Заради техните писания го били и ритали в затвора.

Тъй каза Щуката, част II. Заглавие на традиционната рибарска петъчна страница на Щерю Щерев.

„Хасково” без Юлий на „Беркут”, акцент от спортната страница. Футболният тим на областния град гостува на „Брестник” в събота без тарана си Юлий Шекеров. Голмайсторът още изпитва болки в коляното, обяснява изданието.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини