От х:

Днес в x:

Най-скъпото колело: левче на сантиметър. Здравните услуги най-лоши. Преглед на регионалния печат

Най-скъпото колело: левче на сантиметър, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за най-скъпото колело в Южната индустриална зона, където си предлага стоката „хасковският наследник на Сали Яшар” Тенчо Марков. Колело за каруца с диаметър 1 метър струва стотачка.

БСП Хасково бойкотира областното събрание, друг акцент от 1-ва. За проведеното късно снощи събрание на червените в региона. Хасковските социалисти нямало да присъстват, защото лидерът им Иван Станчев не бил предложен за заместник на областния шеф Стефан Танев. По предварителна информация двамата му заместници щели да бъдат Минка Стоянова и Смиляна Нитова. Самото събрание пък се провеждало в Димитровград.

ПМГ минава на две смени напролет, акцент от 2-ра. Тогава стартира мащабният ремонт на хасковското училище, за целта единият етаж трябва да е свободен.

Пийнала подкупва полицай пред пенсия, той я арестува, водещо на 3-та. 36-годишната Петя Т. от Хасково вилняла в градинката пред жп гарата в Димитровград, а когато пристигнали униформени и започнали да й пишат акт, тя подхвърлила двайсетачка в колата им.

Свилен Нейков събира спортни шефове на 11-и, акцент от 4-та. Спортният министър ще се среща с шефове на клубове в Димитровград.

„Белите мечки” първи на силовия трибой, челно заглавие на спортната страница. Ростислав Петков и Здравко Сарафимов – без конкуренция.

Историята не пречи на добросъседството, казва в интервю, публикувано на 6 страница, историкът акад. Георги Марков.

Младежи тръгват да посрещат изгрева с каса бира – 3 трупа, заглавие на голям материал на 7 страница. За катастрофата през 2010-а, за която 29-годишният ивайловградчанин Иван Коларов получи 5 години затвор.

Здравните услуги най-лоши, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Темата е вчерашното представяне на междинните резултати от проучването на общественото мнение по повод Интегрирания план за градско развитие. В анкетите хасковлии поставят ниска оценка на много от услугите в града.

Спряха две нелегални таксита, друг акцент от 1-ва. За акцията на ДАА срещу нелегалните превозвачи по линията Хасково-Димитровград.

Масларова: Бюджет 2013 – постен, с черешки, водещо на 2-ра. За вчерашния брифинг в Хасково на бившия социален министър Емилия Масларова.

Пияна скандалджийка подкупва полицаи, водещо на 3-та. За закопчаната след скандал в Димитровград 36-годишна хасковлийка.

С човеколюбие и неподправена искреност, рецензия от Йордан Нанчев за книгата на Тодор Коларов „Салтомортале”, на страница 4. Това е дебютният сборник с разкази на известния в миналото журналист.

Безнадзорни коне тормозят „Орфей”, темата на 5 страница. За съжителството между хора и животни в най-големия хасковски квартал.

Белевски отпразнува рожден ден с рокендрол и акрани, акцент от 8 страница. От текста така и не става ясно на колко години всъщност става „историческата личност” Веселин Белевски.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини