От х:

Днес в x:

Най-най-голямото връщане на държавни средства, присвоени в резултат на корупция

Бившият бразилски сенатор Луиш Естевао, който загуби през 2000 г. мястото си в парламента заради обвинения в корупция, обеща да върне на държавата 234 милиона долара, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местния печат.

Според постигнатото споразумение с правосъдието хазната ще получи първоначално 40 милиона долара, а останалото Естевао ще изплати на части през следващите 8 години. Генералната прокуратура на Бразилия нарече новината "най-голямото връщане на държавни средства, присвоени в резултат на корупция в страната и навярно в целия свят."

Преди 12 години бившият сенатор от Партията на бразилското демократично движение бе обвинен в присвояване на 169 милиона реала /около 85 милиона долара по тогавашния обменен курс/, отпуснати за строителството на нова сграда на гражданския съд по трудови спорове в Сао Пауло. Обектът остана незавършен, а парите за него изчезнаха и според следствието "кацнаха" на един от Карибските острови с репутация на данъчен рай.

Въпреки позорната си оставка 62-годишният Естевао продължава да се занимава с едър строителен бизнес на територията на цяла Бразилия и се слави като един от най-богатите хора в страната, пише БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини