От х:

Днес в x:

САЩ отхвърлиха обвиненията на Асандж

Основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж прави голословни твърдения по адрес на САЩ, за да отвлече вниманието на обществеността от разследването на неговото дело в Швеция, заяви говорителят на държавния департамент Виктория Нуланд, цитирана от РИА Новости.

На 19 август Асандж за пореден път обвини САЩ, че организират „лов на вещици” срещу създателите на сайта и неговите привърженици по цял свят, допълва Фокус. Той призова американските власти да освободят тези, които пострадаха при опита да се „разкрие истината”, в частност военнослужещия Брадли Манинг, който в САЩ е обвинен, че е предал на „Уикилийкс” документи на американското правителство.

„Той прави различни странни изявления по адрес на САЩ, въпреки че в същност неговият проблем с британското правителство е в това, дали той ще бъде изправен пред съд в Швеция по дело, което няма никакво отношение към „Уикилийкс”. То е свързано с обвиненията в сексуални престъпления. Асандж явно се опитва да отвлече вниманието от реалния проблем”, посочи Нуланд.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини