От х:

Днес в x:

Япония - или татуировка, или работа

Японските младежи бързат да премахнат татуировките си, за да увеличат шансовете си за намиране на работа, пише днес Times, цитиран от КРОСС.

Кметът на Осака Тору Хасимото забрани да се наемат работници в държавния сектор, които имат татуировки и сега младите хора се опасяват, че забраната може да се разпространи и в частния сектор.

Оказва се, че носителите на т.н. „исторически татуировки, които са знак на членовете на Якудза", не позволяват на притежателите си да влизат в басейни и спортни зали. В последните години това табу почти отпадна благодарение на младите хора и келтските и цветни мотиви станаха нещо обичайно. Сега обаче забраната се надига с нова сила, пише вестникът.

Последствията от глобалната икономическа криза и аварията в АЕЦ „Фукушима" направиха така, че повечето от половината випускници на висшите учебни заведения в Япония през миналата година са без работа, пише Times.

Операция по премахването на татуировките, въпреки болката и високата цена - над 1000 долара, може да повиши шансовете за намиране на работа и затова в момента козметичните хирурзи могат да се похвалят с чувствителен ръст на търсенето на услугите им.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини