От х:

Днес в x:

12 медала за български алкохолни напитки

Български алкохолни напитки спечелиха 12 медала в тазгодишното издание на международния конкурс International Wine and Spirit Competition. Продуктите на Винпром Пещера бяха отличени с 6 от тях за най-добри постижения в сферата на виното и спиртните напитки.

В конкуренция с алкохоли от 90 страни ракията Пещерска Отлежала и вината Domaine Peshtera Шардоне и Мускат бяха наградени с бронзови медали за отличен вкус и висококачествени показатели. Сребърни медали спечелиха водките и уискито на Винпром Пещера, които бяха единствените български високоалкохолни напитки, получили заслуги от International Wine and Spirit Competition в едноименните си категории. Останалите 6 бронзови медала отидоха при Винпром Ямбол за вината им Villa Yambol и ракия Стралджанска Мускатова, както и за вината на Мидалидаре Естейт и Едуардо Миролио.

Участниците в конкурса бяха оценени от международно жури в състав от 225 топ експерта по вината и спиртните напитки. Те определиха победителите в конкурса на два етапа – първият, познат като "сляпа" дегустация, а вторият, който се състоя в Съри, Великобритания, бе детайлен химичен и микробиологичен анализ.

Международният конкурс International Wine and Spirit Competition датира от 1969 г. Неговата цел е да поощри и популяризира качеството и най-високите постижения на най-добрите вина, спиртни напитки и ликьори в света.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини