От х:

Днес в x:

„Интерфакс”: Хизбула отрича съпричастност с взрива на летище "Сарафово", ЕС осъдиха атентата

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън изрази ужаса, който изпитва пред „атентата”, извършен в сряда срещу израелски туристи на летището в българския град Бургас, предаде АФП. Най-малко четирима души са загинали при взрива на автобус, който е превозвал туристите.
„Смаяна и шокирана съм от снимките от Бургас. Отговорните трябва да бъдат арестувани и осъдени”, заяви Аштън.
Същевременно редица еврокомисари осъдиха атентата в свои съобщения в социалната мрежа. Сред тях са българският комисар за хуманитарната помощ Кристалина Георгиева, шведският еврокомисар за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, както и италианецът Антонио Таджани, който в ЕК отговаря за индустрията.
По-рано израелският премиер и външният министър на Израел потвърдиха, че израелски туристи са станали жертва на нападение, при което има загинали и ранени.
Това е първият антиизраелски атентат в България.

Радикалното шиитско движение „Хизбула” отрича съпричастност с атентата на летище "Сарафово", предаде руската информационна агенция „Интерфакс”. Агенцията се позовава на съобщение в ливанския вестник „Ан – Нашра”.
Съобщение цитира представител на организацията, според който „обвиненията на Израел будят смях, ние не воюваме срещу туристи”.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини