От х:

Днес в x:

Взрив пред офис на "Евророма" в Сандански

59-годишен мъж е в много тежко състояние след експлозия на взривно устройство в Сандански. Бомбата, с голяма мощност, избухна малко след 6 часа тази сутрин в района на кооперативния пазар в курортния град, предаде БГНЕС.

59-годишният Малин Илиев е от листата на "Евророма" на последните избори. Той е с откъсната ръка и с опасност за живота. Откаран е в болницата в Сандански.

Експлозията стана пред офиса на партия "Евророма", намиращ се на улица "Бистрица", между река Санданска Бистрица и ул. "Стефан Стамболов". Изпочупени са стъклата на офиса, както и на съседните сгради.

Полицаите в града провеждат оглед, районът е отцепен. Очакват се експерти от служба ДОТИ на МВР, които ще установят вида на взривното устройство. За момента е ясно само, че експлозията е била с голям тротилов еквивалент.

По непотвърдена за момента информация, има вероятност пострадалият при експлозията да е носил взривното устройство, което при опит да бъда поставено или пренасяно, е избухнало, тъй като е пострадала ръката му. Пострадалият има и други тежки наранявания вследствие на експлозията.

Според друга версия пострадалият гражданин е случайно преминаващ, който е видял съмнителен пакет пред входната врата на офиса на "Евророма". При вдигането му от човека, пакетът е експлодирал.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини