От х:

Днес в x:

Трима с пълно 6 от матурите, засега. Общ водомер бърка в джоба на абонати. Преглед на регионалния печат

Трима с пълно 6 на матурите, засега, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Отличниците са от Димитровград, двама са възпитаници на ПМГ „Иван Вазов” - Иван Еневски и Валентин Владиславов, а Добромира Георгиева е от езиковата гимназия „Иван Богоров”. Очаква се днес от образователния инспекторат да обявят официално резултатите за региона, с които да допълнят списъка с отличниците.

Етикираш нечетливо – глобяват те 300 лв., заглавие над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та. Търговката Иванка Стоянова била одрусана с 300 лева глоба заради нечетлив етикет. Според комисията за защита на потребителите това било опит да се въведе в заблуждение клиентът. Районният съд потвърдил санкцията, но административният я отменил.

И хасковските ветеринари искат главата на Найденов, акцент от 2-ра. Те били на национален протест в София срещу промените в закона за ветеринарната дейност.

Багерите на ВиК тръгват отново след 2 седмици, друго заглавие от страницата. Временното спиране на акцията срещу нелоялни абонати било заради дъждовете.

Запалиха джипа на Айката в Харманли, заглавие от 3-та.

Стягат детското в „Света Екатерина”, пращат пациентите в инфекциозното, водещо на 4 страница. За ремонта в димитровградската болница.

Дани с бронз и 4 лични рекорда в четирибоя, акцент от спортната страница. Йорданка Стоянова от Хасково жъне успехи на държавните първенства в София.

Мъж пред 8-а коронарография на 300 г ракия и 10 цигари дневно, заглавие на голям материал от 6 страница. 62-годишният Митко Ванчев е сред пациентите, които минаха на безплатния преглед от столични лекари в неделя в Хасково.

Общ водомер бърка в джоба на абонати, отказват да плащат, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Случаят е на ул. „Божур” в южната индустриална зона на Хасково. Разликата от показанията на общия водомер и сумата от индивидуалните се разпределяла пропорционално на абонатите. Те се жалват, но от ВиК контрират, че има подписано споразумение за това. А собствениците пък позволявали на съседи да се включат към техния водопровод.

2/3 от двойките по български са на седмокласници от областта, водещо заглавие от първа страница. От общо за страната 581 слаби оценки от изпита по български език след 7 клас, 385 са на ученици от Хасковско.

Гасим лампите заради скъпия ток, водещо на 2-ра. Инициативата е подета във Фейсбук. Идеята е на 27 юни да се угаси осветлението за 20 минути в знак на протест срещу поредния скок на цените на тока от 1 юли.

Гърция диктува цената на родния домат, темата на 4 страница. За неволите на земеделците, ценовия натиск от вноса, лошото време и липсата на държавна политика в сектора.

Лидия Налбантова за трети път в „Законите на Мърфи”, акцент от 8 страница. Хасковската поетеса влиза в третия том на изданието на БНР за афоризми.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини