От х:

Днес в x:

ДЕКЛАРАЦИЯ от групата общински съветници от БСП

Уважаеми съграждани,

Измина повече от половин година от мандата на избраните органи на местно самоуправление в Общината. Макар и недостатъчен този срок е подходящ, за да се видят някои индикации и да се направят равносметки и препоръки за работата на Общинския съвет(ОбС).

За нас, общинските съветници от БСП, въпреки положените усилия, тези месеци не ни дават поводи за радост и оптимизъм.

Считаме, че това е мандат на едно необяснимо и безсмислено противопоставяне - липса на политически диалог и дебат, безпринципност и отрицание. Всичко се решава не чрез преценка на доводи и аргументи, а от една мълчалива машина за гласуване, предварително получила инструкциите си от намиращ се извън сградата на общината „властови център”.

Олицетворение на изложеното бе и последното заседание на ОбС. В обявения дневен ред бяха включени още две допълнителни точки – за създаване на временна комисия, която да извърши проверка на общината, както и за удължаване на договора за управление на управителя на болницата.

Именно те бяха и „гвоздеят на програмата”, от едно зле режисирано самодейно изпълнение, протекло на принципа „аз на тебе, ти на мене” от родило се за случая безпринципно мнозинство.

Точките бяха внесени на заседанието на ОбС, като не бяха разгледани и обсъдени в нито една от комисиите. За пореден път бяхме свидетели на ситуация, в която решенията се взеха под натиск , „на тъмно”, без дебат, без да е чуто мнението на съветниците, а чрез нас и на хората, които представляваме.

За нас представителите на БСП това бе една груба демонстрация на ширещите се в ОбС лобистки частни и корпоративни интереси, чийто проводник в случая бяха ПП ГЕРБ и оповестилата се преди време като „опозиционна“ група на коалиция „Промяна с Митко Хубинов“. За съжаление това се превърна в стил на работа, който се налага и толерира от председателя Дечко Петков и зам.председателя Красимира Александрова - политически лидер на ПП ГЕРБ.

С начина си на гласуване показахме, че БСП е единствената реална опозиция в ОбС, както и че няма да правим компромиси и влизаме в безпринципни договорки, с когото и да било, независимо от цената, защото това не е в тон с нашия морал, с поетите предизборни ангажименти, нито пък е в интерес на нашите съграждани.

От идната седмица групата ни ще организира поредица от срещи, на които ще направи достояние всички проблеми в местната власт, както и необходимото за събуждане на гражданското общество.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ от БСП: 


1/ СВЕТОЗАР СЛАВЧЕВ

2/ НИКОЛАЙ МИТКОВ

3/ МАРИЯ БАКОВА 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини