От х:

Днес в x:

Безплатни консултации със специалисти от 15 клиники по стерилитет в Хасково

През целия ден на 16 юни 2012 в Дома на Техниката в Хасково водещите български специалисти по репродуктивна медицина ще провеждат безплатни индивидуални консултации. Успоредно с това пациентите ще имат възможност да се включат в няколко групови дискусии по основни теми на репродуктивната медицина, водени от най-добрите специалисти от областта на акушерството и гинекологията, ембриологията, андрологията.

Тази година на 16 юни за седми пореден път Сдружение Зачатие ще проведе своето ежегодното събитие „Ден на репродуктивното здраве”, а домакин ще бъде гр. Хасково. Инициативата има за основна цел да доведе лекарите и информацията близо до пациентите, които срещат трудности при зачеването на дете и ще се проведе в Дома на техниката, Хасково. Тазгодишното мото на събитието е “Подай ръка”, a главна тема на дискусията е „Обществото и репродуктивните проблеми”. Основният акцент е върху трудностите, с които се сблъскват двойките с репродуктивни проблеми в обществото, преодоляването на стереотипните и погрешни представи за стерилитета, ниското ниво на обществена информираност по темата. Ще се опитаме заедно да търсим начините за преодоляване на все още неправилното разбиране на повечето хора за репродуктивното здраве и асистираната репродукция, да формулираме какво е мястото на пациентските организации за формиране на правилно обществено мнение. По официални данни в България броят на хората с увредено репродуктивно здраве, е повече от 270 000.


Мъжът в репродуктивната двойка - алгоритъм за изясняване на проблемите и тяхното преодоляване 
Има много на брой известни заболявания и състояния, които могат да доведат до невъзможност или до сериозни трудности един мъж да стане биологичен баща. По време на дискусията ще бъде обърнато специално внимание на всички фактори водещи до безплодие при мъжа, методите за диагностика и възможните лечения, а специалистите ще отговарят на всички въпроси на пациентите. Проблемите могат да бъдат най-различни и откриването на точната причина за проблема и навременното диагностициране и провеждане на адекватно лечение е от първостепенна важност.


Диагностика и лечение на стерилитет при жената - нови методи и тенденции, систематичен подход.
Медицината постоянно се развива и дава възможност за лечение на състояния, които допреди няколко години са били непреодолими. Новите методи и тенденции притежават много по-голям потенциал за провеждане на лечение и постигане на положителен резултат. Пациентите ще имат възможност да се запознаят с нови методи за диагностика и лечение, както и да зададат на специалистите въпросите, които ги вълнуват, относно причините за стерилитет при жените.


Трудните теми в асистираната репродукция - неуспешните процедури, донорските програми
Въпреки прогреса на науката, асистираната репродукция не може да постигне 100% резултати. Често се стига до няколко неуспешни опита, като причината за тях трудно може да бъде установена. В други случаи се налага да се прибегне до донорски програми, които са особено натоварващи, както финансово, така и емоционално. Особено по отношение на донорството на яйцеклетки положението е доста тежко – няма достатъчно донори, процедурите са по-скъпи, а освен всичко друго, пациентите се сблъскват отново с негативното отношение на обществото. По тези проблеми трябва да се говори ясно и открито и да се дава коректна и обективна информация.


В хода на дискусията може да обсъдите с лекари от водещите ин витро клиники основните причини за неуспех на методите на асистираната репродукция, какви изследвания се налагат в случай на повтарящи се репродуктивни неуспехи, какви са най-новите възможности за повишаване на успеваемостта на методите, както и да получите информация за донорските програми.

В консултациите и дискусиите ще се включат лекари от повечето от центровете за репродуктивна медицина и асистирана репродукция в страната - Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" – Пловдив, Клиничен институт по репродуктивна медицина – Плевен, Акушеро-гинекологична болница "Селена" – Пловдив, Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина •София•, Специализирана акушеро-гинекологична болница "Д-р Щерев" – София, Център за репродуктивно здраве "Надежда" – София, СБАЛГАР "Д-р Малинов", Медицински център "Репробиомед" – София, Медицински център "Технобиос" – София, Медицински център "Олимед" – Варна, Ин витро АГ медицински център "Димитров" – София, Медицински център "Бора" – Пловдив, Медицински център "Свети Иван Рилски" – Шумен и др.

Пет от посетителите на Деня на репродуктивното здраве в Хасково на 16 юни 2012 г ще имат шанса да спечелят чрез жребий, който ще бъде теглен в края на събитието, ваучер на стойност 500 лева за лечение и диагностика на репродуктивни проблеми.

Денят на репродуктивното здраве е уникална възможност за всички, които се борят за дете, да се запознаят с новостите в репродуктивната медицина и лечението на стерилитета, работата на „Фонд асистирана репродукция”, както и да зададат на специалистите въпросите, които ги вълнуват. Ще могат да споделят опит помежду си, да получат подкрепа от хора като тях, да усетят приятелско отношение и да усетят, че не са сами в тази трудна борба. 

Подробна информация за участие и списък със специалистите консултанти и водещите на информационни дискусии в Деня на репродуктивното здраве в Хасково на 16 юни 2012 г можете да намерите на сайта www.zachatie.org/drz2012 


Можете да се запишете за безплатна консултация със специалисти на drz2012.zachatie@gmail.com или в деня на събитието.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини