От х:

Днес в x:

БСП: Държавата плаща, за да се глобява бизнеса

Седморката от Хасково ще определя националната политика на БСП

Държавата плаща на цял куп държавни чиновници, за да глобява работещия бизнес и обикновения човек. На главата на всяка легално работеща фирма висят поне три институции с една единствена идея, как да я глобят. Това заявиха от хасковското БСП на пресконференция днес по повод завършилия конгрес на столетницата в София. На него бе афиширано обединението на партията и твърдото и решение да бутне ГЕРБ от властта. „Важното е да спечелим изборите. Независимо с каква коалиция“ подчертаха от БСП.

Съсипването на бизнеса бе един от примерите за неадекватността на сегашното управление. „Повтаря ни се, че трябват външни инвестиции. Кой ще дойде да инвестира, след като са заложени стандарти, в пъти по скъпи от самия бизнес и инвестициите нужни за подобряването му. Като стандартите за щастливите кокошки и музикалните прасета“ дадоха пример новоизбраните членове на националния съвет на БСП. На пресконференцията присъстваха седмината, избрани от хасковска област.

За сравнение, една Стара Загора, която е два пъти по многобройна и като население и като численост на партийните структури, има едва трима представители, заяви депутатът Емилия Масларова. Тя е в националния съвет, заедно с общинският соц лидер Иван Станчев, обс съветника Смиляна Нитова, областният лидер проф. Светла Бъчварова, Жара Пенчева от Димитровград и съгражданката и от младежката организация Галя Спасова, както и Софиянеца Чавдар Георгиев. Националния съвет на БСП, който отговаря за политикеата на партията се състои от общо 180 души. При нас лидерството не е определящо, затова няма да коментираме битката за лидерския пост, заявиха социалистите. Както е известно, Сергей Станишев бе преизбран за лидер на БСП със 77 %, Георги Кадиев спечели 22 %, а основният опонент Георги Първанов си направи самоотвод в интерес на партията.

Ако вземе властта, БСП ще харчи 40 % от Брутния вътрешен продукт, за здраве, образование и социални програми. В момента сме затегнали коланите до 35 % от БВП-най-ниския в Европа. Понеже няма пари за такива дейности, се търсят начини хората да се глобяват, не да се подпомагат, коментира проф. Бъчварова. БСП смята да връща и прогресивното подоходно облагане, с необлагаем минимум. „Ние гласуваха единен плосък данък от 10 %. Той беше подходящ в условия на икономически растеж и докара 22 млрд инвестиции. Сега обаче е криза“ обобщи Емилия Масларова. Прогресивното облагане означава, че най-бедните се освобождават от плащане на данъци, а богатите ще плащат повече в зависимост от размера на богатството си.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини