От х:

Днес в x:

Никой не е питал за движението в центъра до момента

Нито един гражданин до сега не е проявил интерес към това, което предлага като промяна в движението в централната градска част зам.кметът Иван Бонев. Той сподели, че се е надявал обществеността да прояви някакъв интерес и отново подчерта, че е готов да обсъжда и други предложения. До тук е ясно, че хората не одобряват промените, но те самите не знаят какви са. До сега новото движение в централна градска част е обсъждано само от 8-те члена на комисията за безопасност на движението: Председател Иван Бонев, началниците на Общинска охрана и РУП – Първомай – Грозьо Грозев и Васил Налбантов, архитект Добромир Спасов, началникът на Пътно управление – Николай Проданов, Ана Матова, Таня Василева, Надежда Желязкова – експерти в общинска администрация.

Комисията се е обединила около предложенията:

1. Движението по ул. „Орфей“ в участъка от хотел „Финест“ до ЦКБанка да е еднопосочно, с разчертани места за паркиране от дясната страна на движението (дори край).

2. По ул. „Бр. Миладинови – юг“ движението да е еднопосочно от кръстовището, на което е сградата на Общинска администрация до ресторант „Елит“. Предстои да се реши дали паркирането да остане отдясно, както е сега или да се използва сервитута на линията и да се разчертаят паркоместа отляво по посока на движението.

3. Най- коментирана остава улица „Димитър Благоев“, в участъка между „Бр. Миладинови – юг“ и „Орфей“. При правилно паркиране, между павилиона за вестници и кръстовището с ул.“Орфей“, разминаването на два автомобила не е проблем. Предложението е да не се спира там между 8 и 17 часа в работни дни.

4. Най- много проблеми се очаква да предизвика забраната за паркиране на кръстовището в края на ул. „Княз Борис I“ и „Димитър Благоев“. Иван Бонев предлага там да е разрешено да се спира и да има стоянка за 2-3 таксита.

Така предложеното движение е съобразено и с наскоро изменения маршрут на градските автобуси. Осъществяването трябва да стане с изключителното съдействие от страна на Общинска охрана и полицията. А преди да бъде гласувано и прието от Общински съвет, ще бъде обсъждано с граждани на 14 май, от 16 часа в Пленарна зала.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини