От х:

Днес в x:

Високите технологии навлизат в Първомайската болница

С чисто нов апарат с 3D и 4D измерения се сдоби Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Първомай. Той е закупен със собствени средства от бюджета на болницата. Придобивката е с огромни възможности както за наблюдение на плода при бременност, така и при диагностициране на различни аномалии. Високата резолюция позволява да се видят и най- малките дефекти. Цветен доплер ще измерва кръвотока на бебето. Ехографът ще бъде снабден с допълнителен монитор, за да може и бащата да следи прегледа. С възможностите на 3D ще могат да се правят снимки на плода, а с 4D – клипове, които ще отразяват в реално време движението му.

Високотехнологичният 3D/4D ехограф ще позволи на лекарите по-надеждно да анализират не само развитието на плода. С помощта на три – и четириизмерното изображение, ще могат да бъдат диагностицирани на по-ранен стадий евентуални аномалии на матката или гърдата при жените. С него ще може да се установи диагнозата и да се проведе най-правилното лечение.

Предстои да бъде обзаведен кабинет и лекарите да преминат през кратко обучение. До десетина дена ще бъде изготвен и график, по който гинеколзите ще преглеждат с апарата. До края на юни прегледите ще бъдат безплатни, а след това желаещите ще заплащат по 60лв на касата на МБАЛ – Първомай.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини