От х:

Днес в x:

XOLO X900, първият смартфон с Intel Inside стартира на пазара

XOLO X900 носи най-доброто от компютърните технологии на Intel на потребителите на мобилни телефони в Индия

XOLO X900, първият смартфон с Intel inside излиза на пазара. Устройството ще бъде на разположение за закупуване от 23-ти април с цена от приблизително 445 USD в Индия.

Партньорството между Intel и Lava, една от най-бързо разрастващите се компании за мобилни телефони в Индия беше обявено на Мобилния Световен Конгрес (Mobile World Congress) в Барселона през февруари. XOLO X900 е базиран на референтен дизайн на смартфон на Intel с Intel® Atomprocessor Z2460 с Intel® Hyper Threading Technology и поддържащ HSPA+ 3G свързаност.

Високопроизводителният 1.6 GHz Atom™ processor с Hyper Threading Technology донася скорост и multi-tasking производителност в ръцете на потребителите. Водещата 400 MHz честота на графичното ядро и пълното 1080p HD видео кодиране и плейбек правят този телефон перфекното устройство за развлечения, като предоставят на потребителите изживявания с увлекателни игри и видео. Той има също и 8-мегапикселова камера, която предоставя усъвършенствани възможности за създаване на изображения, включително burst mode, който позволява 10 снимки да бъдат направени за по-малко от секунда. 

XOLO X900 е с елегантен дизайн с 4.03-инчов LCD сензорен дисплей с висока резолюция за кристално ясен текст и живи изображения. При старта си X900 ще работи с Android Gingerbread*, с планиран over-the -air софтуеърен ъпгрейд към Android Ice Cream Sandwich* платформа скоро след това. Технологията на Intel позволява високопроизводително изживяване за потребителите, като същевременно поддържа дълъг живот на батерията – до 5 часа при 3G сърфиране, 45 часа звук и 8 часа разговори.

 “Чрез XOLO X900, ние сме щастливи да донесем на индийския пазар устройство, което отговаря на нуждите на хората, за които скоростта и производителността имат значение. След успеха ни при телефоните с над 10 милиона щастливи потребители за по-малко от 3 години, XOLO ще бъде отличаващ се играч на бързоразрастващия се сегмент на смартфоните. Първоначалните ревюта на XOLO X900 са много позитивни и независими бенчмаркове ясно посочват факта, че когато става дума за скорост и производителност, XOLO X900 е златният стандарт,” каза Вишал Сегал, съосновател и директор, Lava International.

 “Границите на персоналните компютърни технологии сега се разширяват. Като навлизаме на индийския пазар с нашия първи смартфон от Lava, устройството, което не само демонстрира богати възможности и ползи за потребителите от компютърните технологии на Intel, но също подчертава вълнуващите възможности на това, което предстои”, заяви Майк Бел, корпоративен вицепрезидент на Intel и генерален директор на Mobile and Communications Group.

От 23-ти април, XOLO X900 ще бъде на разположение за закупуване от Croma и Xolo.in, а след това ще бъде на разположение и в други вериги за продажби надребно, както в онлайн магазини в началото на май.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини