От х:

Днес в x:

Служители на НАП оживяха след намеса на Perunik.com

След намесата на Perunik.com металната решетка е премахната

Може би нашите читатели си спомнят публикацията ни "Областният управител постави служители на НАП пред смъртна опасност", в която описвахме как служители на офиса на НАП в Перник работят под заплаха да бъдат изгорени живи в случай на пожар в сградата на Областната администрация. Припомняме ви, че заключена метална решетка, поставена на етажа между офисите на НАП и на Областната администрация преграждаше единствения авариен изход на служителите в случай на пожар или друго природно бедствие.

Сигналът с тази нередност бе изпратен на Началника на Областното управление на МВР. При подаването му по е-мейл поискахме да ни се изпрати потвърждение за доставка и прочитането му, и когато ги получихме с огромно изумление установихме, че нашият е-мейл е бил изтрит без въобще да е бил прочетен!

Въпреки това ние не спряхме до тук: Чрез сайта на МВР изпратихме същия сигнал до Директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и до РДНСК - гр. Перник.

Ние не знаем кой от всичките тези органи се е самосезирал за случая, но проверка на Perunik.com днес установи, че смъртоносната метална решетка вече е премахната!

За сметка на нея, обаче, на входа на същата сграда е въведен пропускателен режим! Ако (не дай си боже) ви се наложи да влезете там - ще заварите безсмислена пропусквателна система с магнитни карти, която прегражда достъпа на гражданите до услугите на двете администрации. Защо казвам "безсмислена"? Еми защото всеки, който влиза там получава магнитна карта, но никой не записва името му никъде! Така че - къде е смисъла на всичко това??

Отдавна е известна склонността на всякакъв род администрация да строи крепостни стени между себе си и досадните граждани, които биха дръзнали да поискат да се възползват от услугите и. В недалечното минало имаше затворени гишета, пред които плахо стояхме. Имаче и врати, зад които не смеехме да надникнем за да не си изедем хляба. Имаше и работно време, което бе удобно единствено и само на вездесъщата администрация, имаше още много други неща...

Но пропусквателна система с магнитни карти, които се раздават на всеки никога не е имало! Това е нашият, Пернишки принос в лоното на световната бюрокрация!

Тук оставям съвсем настрана едни (наши) пари дето някой си там бил похарчил за такова безсмислено нещо. Халал да са му...

 

 

"Крепостната стена" зад която се крие администрацията

Вътре вие сте просто Посетител номер 19
Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини