От х:

Днес в x:

Лорд дава награда за залавянето на Обама

Британската Лейбъристка партия замрази членството на лорд Ахмед, след като стана известно, че той е предложил награда от 10 милиона паунда (16 милиона долара) за залавянето на президента на САЩ Барак Обама и на неговия предшественик Джордж Буш.

Назир Ахмед уверил, че ще изпълни своето обещание, дори да му се наложи да разпродаде цялото си имущество, написаха пакистански вестници, което предизвика реакция от страна на опозиционната Лейбъристка партия, чийто член е той.

Лорд Ахмед отрича, че е казал това при посещение в Пакистан, съобщи по-рано Асошиейтед прес. Членството му в партията обаче е замразено, докато трае разследването.

Случаят с предполагаемите коментари на британския лорд излезе наяве броени дни след като Съединените щати предложиха на 3 април награда от 10 милиона долара за залавянето на основателя на пакистанската ислямистка групировка Лашкар-и-тойба Хафез Саид.

Лашкар-и-тойба е обвинявана за нападенията в индийския град Мумбай през 2008 г., при които бяха убити 166 души.

Назир Ахмед е първият мюсюлманин, удостоен с пожизнената титла пер от британската кралица (през 1998 г.). Той защитава активно интересите на ислямската общност във Великобритания и критикува редовно водената от Съединените щати война с тероризма.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини