От х:

Днес в x:

Разстреляният Йордан Динов не бил хазартен бос

Убитият благоевградски бизнесмен Йордан Динов не е бил хазартен бос. Той не е получавал конкретни заплахи и закани, не се е крил и не е имал охрана. Беше изключително възпитан човек, никого не е застрашил. Това заяви адвокатът на Динов - Илко Стоянов, цитиран от bTV.
40-годишният Йордан Динов, който е юрист по професия, бе главен мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД и управляваше пунктовете на “Planet Win 365” в страната. Той бе намерен прострелян в безпомощно състояние на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий” вчера сутринта и почина в линейката на път за болница. От МВР пък съобщиха, че мъжът е бил регистриран за незаконен хазарт.

Адвокат Илко Стоянов обясни, че Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.
"Делата са свързани с наказателни постановления на НАП. Съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това точно какви данъци трябва да се плащат", каза Стоянов. По думите му преди 7 години Динов е разследван за организиране на незаконни залагания, но впоследствие е оправдан.

Според адвоката на убития делото тогава е внесено в съда по искане на самия Динов. По думите на Илко Стоянов криминалната регистрация на Йордан Динов е едностранен акт и нейното заличаване не е работа на бизнесмена.

В коментар на възможните причини за убийството на 40-годишния Динов - дълг към силов бос и ужилване на клиенти, Стоянов отрече тезата за дълговете, тъй като фирмата не била свързана с получаване или изплащане на големи суми. Адвокатът обясни, че така или иначе залозите се приемат в Австрия, с което бил свързан и основният спор около дейността на компанията – къде се сключва сделката. „Тук няма разплащания от този сорт. Всеки може да си направи акаунт в Интернет”, обясни юристът.

Печалбата в бизнеса на Динов идвала оттам, че той „улеснявал” изплащането на печалбите и давал гаранция, но парите идвали от австрийците. Бизнесменът е работил за италианския адвокат и букмейкър Франческо Баранка, който е член на комисията за борба с тото мафията към ФИФА и адвокат и консултант на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365-България". Именно Баранка твърди, че в България има "черно тото".

Миналата година Баранка заяви, че разполага с данни, според които футболни мачове между отборите на Славия, Локомотив – София, Локомотив – Пловдив и Литекс, са били манипулирани заради черно тото. Последно италианецът изрази съмнение за резултата от срещата между "Левски" и Монтана, след като в края на мача постъпили необичайно високи залози за победа на „сините” с 3 гола разлика.

Пред bTV Франческо Баранка каза, че се е чувал всеки ден с Динов, но нищо не му е подсказало, че нещо може да се случи с него. Той настоя полицията да проведе разследване и да установи причините за убийството. Баранка каза, че бил не просто колега, а приятел с Динов, когото определи като „един от най-добрите служители” на компанията.

Според италианския адвокат българският бизнесмен се е грижел всичко в работата му да бъде законно. Франческо Баранка заяви категорично, че никой в компанията не е чувал Йордан Динов да е бил заплашван.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини