От х:

Днес в x:

Спряха на границата с Турция аромати менте

снимка : Митница Свиленград
 
 

Пореден опит за пренасяне на парфюми и тоалетни води с логото на световноизвестни марки пресякоха митническите служители на МП Капитан Андреево.

1637 флакона аромати в луксозни опаковки са открити в личния багаж на двама румънски граждани при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния при прилагане на мерките за защита на интелектуалната собственост.

Пред митническите служители двамата пътници декларирали, че са закупили парфюмите за 1 долар бройката от пазара в Истанбул и ги пренасяли в услуга на познат търговец в Букурещ.

Фалшивите аромати са имитации на 16 различни световноизвестни марки като по-голяма част са на Пако Рабан, Шанел, Армани, Версаче, Долче и Габана.

Пазарна стойност на задържаните продукти е над 160 000 лева.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения ще бъдат уведомени правопритежателите на световноизвестните търговските марки.

В същия автобус от други трима пътници са иззети общо 270 цигари и 6.500 кг ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини