От х:

Днес в x:

Браунис бисквити

Браунис бисквити

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно пресятото брашно, солта, бакпулвера. Отделно разбийте мекото масло с двата вида захар до пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбърквате след всяко.

Добавете ромовата есенция и какаото. След като сместа се хомогенизира, добавете брашняната смес. Така полученото тесто оставете в хладилник за 1 час, като покриете купата със свежо фолио.

Разделете тестото на 2 части и докато работите с едната, дръжте другата в хладилника, защото трябва да се работи със студено тесто, за да не лепне. Разточете на не много тънък пласт (около 8 мм до 1 см) върху леко набрашнен плот. С помощта на желаните от вас форми, изрежете бисквити. Може и да не използвате форми, а просто да ги нарежете с нож.

Подреждайте браунис бисквитките в тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Сложете ги да се изпекат за около 10 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

След осмата минута внимавайте да не ги прегорите. Готови са, ако на допир в средата леко пружинират. Ако ги препечете, ще станат по-сухи и ронливи. Готовите браунис бисквитки охладете и ги залейте с разтопен бял шоколад за украса.

Източник: gotvach.bg

Последни новини