От х:

Днес в x:

Мюсюлмани скочиха срещу българин, директор на училище

Причината за протеста е, че разклатих позициите на ДПС, категоричен е директорът

Невероятен скандал се развихри тази сутрин в гоцеделчевското село Брезница. Стотици мюсюлмани се събраха на площада на селото и бурно освиркаха директора на училището в селото Ангел Живков. Вече седмица хората не пускат децата си в класните стаи. Не искаме мутри и наркопласьори в училището, скандираха мюсюлманите.

Причината за протеста е, че разклатих сериозно авторитета на депутатът от региона Алиосман Имамов, категоричен е Живков. „Защо Имамов каза, че съм бил мутра, а спести факта, че съм дипломиран педагог, че владея 4 езика и обработвам 200 декара земя. Имамов се опитва да манипулира хората, за да го избират“, категоричен е Живков. В училището масово се нарушават разпоредбите, не се нанасят отсъствието на учениците, защо никой не информира полицията в Гоце Делчев за влизане с взлом в стаята на главния счетоводител, попита Живков.

Юни или юли ще се проведе конкурс за всички учители в района, гарантира Ивайло Златанов началник на РИО в Благоевград. „Законът си е закон но няма да тръгна срещу избирателите на ДПС“, казал кмета на Брезница Иса Хаджиали. Това обаче предизвика още по-голям скандал в студиото на БТВ, където депутатът от ГЕРБ Георги Андонов извади молба от същия Хаджиали, който го моли той да бъде назначен за директор на училището. Ето така действа ДПС, иска да контролират всичко, категоричен е Андонов. Молбата на активиста на ДПС предизвика истински взрив от емоции в депутата от ДПС Алиосман Имамов, който заяви, че това са инсинуации и трябва назначеният директор на училището в Брезница да бъде отстранен веднага. На въпроса дали проблемът е, че директорът на училището е от ГЕРБ Алиосман Имамов отговори „Разбира се“.

Директорът е една голяма политическа грешка, в това училище има традиции, а съотношението сред учителите е едно към три в полза на християните, посочи Имамов. Учителите трябваше да осигурят гласове на ГЕРБ и това е политическата поръчка, категоричен е депутатът от ДПС. Според Георги Андонов обаче бившата вече директорка на училището г-жа Уруч е била принудена под силен натиск от ДПС да се откаже и напусне поста. Хората на Доган били сериозно притеснени от факта, че хората вече свободно гласуват не за ДПС и това ги кара да прибягват до такива инсинуации, категоричен е Андонов.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини