От х:

Днес в x:

125 предприятия в областта провери инспекцията по труда

 125 предприятия и фирми, намиращи се на територията на областта, са проверени през февруари от Дирекция „Инспекцията по труда Софийска област", отдел Перник.

При 9 проверки е извършен контрол по спазване на изискванията, записани в издадените предписания, а 15 са свързани с проучване на искания и сигнали.

Според анализа на Инспекцията по труда за изминалия месец, в резултат на извършения контрол са констатирани 795 нарушения на трудовото законодателство. Най-много са нарушенията на трудовите правоотношения- 421 и по спазване на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд- 374. През февруари инспекторите са констатирали 50 нарушения свързани с възникване на трудовите правоотношения, 48 са свързани с неспазване на работното време, 45 на заплащането на труда и т.н. За отстраняване на установените нарушения през миналия месец, инспекторите са издали 790 предписания, от които 416 са свързани с трудовите правоотношения. През февруари Инспекцията по труда е съставила 29 акта за нарушения. От тях 23 са на юридически лица, 5 на еднолични търговци и само 1 на работодател физическо лице. Влезлите в сила през месеца наказателни постановления са 23 на обща стойност 12 400 лева, което означава, че средният размер на наложените санкции възлиза на 539 лева.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини