От х:

Днес в x:

HTC представи серията смартфони One

HTC представиха новата си продуктова линия смартфони One на изложението World Mobile Congress в Барселона.

"Семейството" от нови устройства има три членове – четириядреният суперфон One X, стилният двуядрен One S и достъпният за широката публика One V. Макар и да се различават по външен вид и технически спецификации, трите модела са обединени от новата операционна система Android Ice Cream Sandwich и обновения марков HTC интерфейс Sense 4.0. По време на представянето конкретните технически параметри на отделните устройства не бяха разкрити, но стана ясно, че флагманът на серията ще поддържа високоскоростен пренос на данни чрез мобилни мрежи от четвърто поколение, изградени по технологията LTE.

По време на презентацията на новите си продукти изпълнителният директор на HTC Питър Чоу наблегна на двата основни компонента в новия софтуер – визията и звука. Приложението за правене на снимки и видео е претърпяло основна промяна. То вече включва възможността потребителите да изваждат конкретни кадри, докато снимат видео. Апаратите от серията HTC One имат възможност да правят фотографии на всеки 0.2 секунди. "Това е по-бързо от мигването на човешкото око", коментира изпълнителният директор на HTC Питър Чоу, по време на представянето в Барселона.

Тайванците обещават и драстично подобрено качество на снимките благодарение на новите обективи с F2.0 ширина на блендата. Те позволяват на камерата да поглъща повече 44% повече светлина и едновременно правят снимането по-бързо и по-качествено в слабо осветена среда.

Освен на камерата HTC наблягат и на звука – компанията продължава сътрудничеството си с проекта Beats Audio на известния американски рапър Доктор Дре. На потребителите се обещава висококачествен звук без значение дали слушат музика през приложението Beats, или гледат видео в YouTube.

Освен че продължават интеграцията на продуктите си с технологията Beats Audio, с новите модели смартфони от серията One компанията добавя и 25 GB пространство за съхранение на файлове в облака от Dropbox. Притежателите на новите устройства получават повя място безплатно за срок от 2 години. С този ход HTC се стреми да направи продуктите си по-конкурентоспособни на смартфоните на Apple и техния iCloud.

Трите HTC One смартфонa ще направят дебюта си на световния пазар в началото на април. Те ще бъдат пуснати едновременно от 44 оператора в различни точни на света.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини