От х:

Днес в x:

Бензиностанциите внесли 90 млн. лв. повече в хазната през 2011 г.

Свързването на касовите апарати на бензиностанциите с Националната агенция по приходите от началото на 2011 г. е причина в държавния бюджет да влязат с близо 90 млн. лв. повече спрямо 2010 г.

Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА. Положителният резултат е налице, въпреки че потреблението на горива за периода е намаляло с 4%, добави той.

По повод въпроса на депутата от Синята коалиция Иван Иванов за изпълнението на наредба от 19 февруари 2010 г., която задължава производителите на алкохол и на течни горива да монтират разходомери на всички точки от производствения си процес, Дянков обясни, че в началото на тази година има промяна в закона за данъчните складове, която по думите му облекчавала режима за "някои обекти с национално значение като нефтеното пристанище „Росенец". Това облекчение обаче важи само при дългосрочни инвестиции.

Дянков увери депутатите, че вносът и износът на сурови и преработени горива в и от пристанището се регулира изцяло. „И сега в реално време се следи какво се получава в рафинерията. Няма пробиви в наредбата и в закона“, успокои депутатите Симеон Дянков.

До средата на март и всички търговци от зърнения сектор ще бъдат свързани със съответните фискални апарати към приходната агенция. В изпълнение на закона за акцизите и данъчните складове, както и на наредбата към него, за първата година от влизането в сила, такава връзка вече имат всички бензиностанции и аптеки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини