От х:

Днес в x:

Разводът между Sony и Ericsson вече е официален

 На 15-и февруари окончателно е приключила сделката за придобиването от страна на японският концерн Sony на 50% от Ericsson в общото предприятие за мобилни телефони Sony Ericsson. Ericsson потвърди, че за своя дял е получил 1,05 милиарда евро от Sony, предаде Ройтерс.

Новата компания за производство на мобилни телефони ще се казва Sony Mobile Communications. Сред задачите на компанията са „дизайн, развойна дейност, производство и продажба на мобилни телефони“.

Новото подразделение ще бъде интегрирано по-силно в останалите бизнес начинания на Sony. Потребителите ще имат повече възможности за свързване на телефоните си с други продукти на Sony, като таблети, телевизори и компютри. На преден план излиза споделянето на съдържание, като освен това потребителите могат да очакват и по-добра интеграция със Sony Entertainment Networks и достъп до музика и филми. Освен това Sony твърди, че гаранциите за продуктите на Sony Ericsson остават в сила. Ребрандирането и замяната на логото Sony Ericsson ще се случат до края на първата половина на годината.

Първият смартфон, който Sony пусна самостоятелно на пазара, бе представен на тазгодишното изложение CES. Sony Xperia S разполага с 1,5-гигахерцов двуядрен процесор и памет от 32 гигабайта. Екранът с размер 4,3 инча предлага разделителна способност от 1280 x 720 пиксела. Смартфонът бе снабден първоначално с операционна система Android 2.3, но Sony вече обяви актуализация до Android 4.0.

Смартфонът поддържа и игри за Playstation, произведени от Sony и предоставя достъп до Sony Entertainment Networks. С помощта на Bravia-Sync устройството може да се направлява и чрез дистанционно управление за телевизор.

Източник: investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини