От х:

Днес в x:

Летяха ламарини от покрива на 10-то ОУ

„Разтревожени родители ми се обадиха, за да ме информират, че в 10 ОУ "Алеко Константинов" от покрива на сградата падат ламарини!”, съобщи общинският съветник от ПП ГЕРБ Росен Симеонов.
Отишъл на място и видял, че на повече  от половината  покрив липсват ламарините, имало откъртени и висящи парчета.
„Срещнах се с директорката на училището, която сподели, че сутринта от силния вятър ламарина от покрива е полетяла от всички страни на училището, силно притеснена тя се е обадила на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“гр.Перник, която бързо е реагирала и отстранила разкъртените и висящи парчета”, разказва Симеонов.
По думите му, благодарение на бързата реакция на директорката и РСПБЗН-Перник не се стигнало  до неприятни инциденти с децата учещи там.
10 ОУ "Алеко Константинов" бе сред училищата в Перник включени в проекта за енергийна ефективност, финансиран от европейския фонд за регионално развитие.
„Силно съм притеснен от качеството на изпълнените дейности и като родител и общински съветник, ще отправя искане до кмета на Община Перник да бъде извършена проверка,  както на фирмата изпълнител, така и на фирмата упражняваща строителен надзор , да бъдат предприети бързи мерки за отстраняване на некачествено изпълнените работи по проекта”, каза общинският съветник.

Снимки: Росен Симеонов

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини