От х:

Днес в x:

Асеновградчанин с награда от bTV за снимка от мястото на събитието

Снимката, с която Жоро Гунов спечели поощрителна награда от bTV за репортажна снимка

Снимка от спасявянето на давещ се край Асеновград сръндак е сред печелившите в категорията "Репортажни снимки" на рубриката "Аз, репортерът" на bTV за 2011-та.

За случката и смелостта на доброволците, включили се в акцията по изваждането на животното, паднало във водоем, www.asenovgrad.net писа още на следващия ден след благополучния й край. За да научим и съобщим на нашите читателите си подробности за инцидента, се свързахме тогава с един от участниците в спасяването. Това е Георги Гунов, чиято всъщност фотография от паметния ден се оказа сред най-харесваната в "Аз, репортерът". Припомняме ви неговия разказ:

"Сутринта на 17 май мои познати ме потърсиха по телефона, за да ми кажат, че в един от водните басейни на ВЕЦ "Асеновград" е паднал сръндак, който безуспешно се опитвал да излезе, тъй като стените там са с голям наклон. Аз съм ловец във втора асеновградска дружинка и имам опит с дивите животни. След като научих какво се случва тръгнах към мястото на момента. Междувременно се обадих на Николай Ройнов, специалист по лова и охраната в Ловно-стопанското сдружение "Сокол". Когато пристигнах на място, реших, че единственото, което може да направи, е да вляза с лодката. Първоначално се опитах да насоча сръндака да плува към мястото, където имало стълби, за да се опре и покатери по тях. Уви, обаче -  силно стресираното животно не реагира, както ми се искаше. Тогава рискувах и реших да се докопам до рогата му. Макар и трудно, успях да ги стигна и да омотая втях въже. Въжето метнах на Благой Стоянов, бивш служител на МВР, който следеше случващото се от брега. Двамата с Николай Ройнов издърпаха сръндака на брега. За щастие при бързия преглед не установихме да има сериозни контузии или рани. Животинката обаче беше много изтощена и уплашена. Решихме, че най-добре ще бъде да го закараме на място отдалечено от хора. След около час се възстанови, скочи на крака и се шмугна в гората".  

В същата категория на "Аз, репортерът" победител е 25-годишната Магдалена Иванова със снимката "Другото лице на Коледа".

Специална награда за репортажна снимка получава Стоян Стоянов за кадъра на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.

ТУК можете да научите повече за победителите в "Аз, репортерът".

К.Нешева

"Другото лице на Коледа" - победителят в категорията "Репортажни снимки"
Специална награда в същата категория печели кадърът на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.
Георги Гунов
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини