От х:

Днес в x:

Асеновградчанин с награда от bTV за снимка от мястото на събитието

Снимката, с която Жоро Гунов спечели поощрителна награда от bTV за репортажна снимка

Снимка от спасявянето на давещ се край Асеновград сръндак е сред печелившите в категорията "Репортажни снимки" на рубриката "Аз, репортерът" на bTV за 2011-та.

За случката и смелостта на доброволците, включили се в акцията по изваждането на животното, паднало във водоем, www.asenovgrad.net писа още на следващия ден след благополучния й край. За да научим и съобщим на нашите читателите си подробности за инцидента, се свързахме тогава с един от участниците в спасяването. Това е Георги Гунов, чиято всъщност фотография от паметния ден се оказа сред най-харесваната в "Аз, репортерът". Припомняме ви неговия разказ:

"Сутринта на 17 май мои познати ме потърсиха по телефона, за да ми кажат, че в един от водните басейни на ВЕЦ "Асеновград" е паднал сръндак, който безуспешно се опитвал да излезе, тъй като стените там са с голям наклон. Аз съм ловец във втора асеновградска дружинка и имам опит с дивите животни. След като научих какво се случва тръгнах към мястото на момента. Междувременно се обадих на Николай Ройнов, специалист по лова и охраната в Ловно-стопанското сдружение "Сокол". Когато пристигнах на място, реших, че единственото, което може да направи, е да вляза с лодката. Първоначално се опитах да насоча сръндака да плува към мястото, където имало стълби, за да се опре и покатери по тях. Уви, обаче -  силно стресираното животно не реагира, както ми се искаше. Тогава рискувах и реших да се докопам до рогата му. Макар и трудно, успях да ги стигна и да омотая втях въже. Въжето метнах на Благой Стоянов, бивш служител на МВР, който следеше случващото се от брега. Двамата с Николай Ройнов издърпаха сръндака на брега. За щастие при бързия преглед не установихме да има сериозни контузии или рани. Животинката обаче беше много изтощена и уплашена. Решихме, че най-добре ще бъде да го закараме на място отдалечено от хора. След около час се възстанови, скочи на крака и се шмугна в гората".  

В същата категория на "Аз, репортерът" победител е 25-годишната Магдалена Иванова със снимката "Другото лице на Коледа".

Специална награда за репортажна снимка получава Стоян Стоянов за кадъра на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.

ТУК можете да научите повече за победителите в "Аз, репортерът".

К.Нешева

"Другото лице на Коледа" - победителят в категорията "Репортажни снимки"
Специална награда в същата категория печели кадърът на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.
Георги Гунов
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини