От х:

Днес в x:

Хакнаха bTV. Базата данни на медийната група се продава онлайн

Потребителите, регистрирали се за услуги на bTV Media Group, получиха тревожно съобщение, в което се посочва, че трето лице е осъществило нерегламентиран достъп до потребителските бази данни. А също, че въпросното лице вероятно е получило лични данни, изисквани при регистрацията за услугите на групата (Voyo, сайтът на bTV).

С други думи съветваме ви скорострелно да смените вашите пароли не само за услугите на bTV Media Group, но и на други web портали и услуги, на които ги използвате за логване.

Открихме и информация за хакването, според която защитните системи на bTV Media Group не са на особено високо ниво, а извлечената информация съдържа данни за над 500 хиляди потребители.

Хакерът споделя и цената, на която се продава базата данни. Той е посочил доволно количество техническа информация около процеса на хакване и комуникацията му със системния админ на bTV Media Group.

В конкретния случай няма да навлизаме в допълнителни детайли, но информацията около хака е публична и може да бъде открита свободно в интернет.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини