От х:

Днес в x:

Съдии: Велчев да провери МВР шефа. Преглед на националния печат

„24 Часа": Дянков: България ще се присъедини изцяло към фискалния пакт на ЕС
България вероятно ще се присъедини изцяло към Европейския фискален пакт, а не към отделни текстове към него. Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков след дискусиите в Съвета на министрите в Брюксел, цитиран от БНР.
Остава да се реши дали България и другите страни извън Еврозоната ще имат статут на наблюдатели. Яснота за българската позиция ще има след парламентарния дебат в четвъртък и изготвянето на последния вариант на договора, който ще е факт ден по-късно - в петък, обясни Дянков.
Министърът подчерта, че България не е поемала никакви ангажименти за данъчна хармонизация с пакта „Евро плюс" и неговата тежест вече намалява.

„Стандарт": Съдии: Велчев да провери МВР шефа
Главният прокурор Борис Велчев да поиска от министър Цветан Цветанов информацията, въз основа на която той твърди, че председателката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова е действала "в услуга на организираната престъпност". Както и да установи - щом министър Цветанов е имал такива данни, дали своевременно ги е съобщил на държавното обвинение. За това настояха тримата бивши председатели на ССБ Капка Костова, Нели Куцкова и Стоил Сотиров в писмо до Борис Велчев.
Според съдиите, ако наистина колегата им Тодорова е подпомагала организираната престъпност, прокуратурата трябва да повдигне обвинение. Но ако се установи, че не е вярно, прокуратурата трябвало да се произнесе дали МВР шефът, като прави такива изявления от името на ръководеното от него ведомство, не е извършил длъжностно престъпление.

„Труд": Синодът замълча за ченгетата в расо
Очакваната реакция на Светия синод след разкритието, че 11 от 15-те митрополити са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, не се случи.
След двудневни скандали владиците се отказаха да излязат с позиция пред обществото доколко канонично е било едновременно да служат на Бога и атеистичния режим.
В неделя патриарх Максим обеща на заседанието в понеделник и вторник "въпросът да бъде обсъден". По неофициална информация още в първия ден старците са се изпокарали и отложили писането на становището за вторник.

„Дума": Обраха болница "Токуда"
Популярната болница "Токуда" също стана арена на грабеж. Неизвестен мъж е обрал оборота на болницата вечерта в понеделник. Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа. Служителката на регистратурата, която е и администратор в болницата, е била нападната в помещение на работното й място от мъж, когото тя не познавала. Нападателят й нанесъл удари с гумена палка, в резултат от които ръката й е счупена.
След като зашеметил служителката, бандитът задигнал около 30 000 лв. - дневния оборот от пациентски такси на поликлиниката и на болница "Токуда". Парите били подготвени за пренасяне от болницата към каса в административно помещение. След като взел парите, нападателят напуснал болницата през авариен изход.
Инцидентът е бил заснет от охранителните камери на болничното заведение, а по записите вече работели разследващите органи. Това е първият обир на болнично заведение в страната.

"Новинар": Зимата пак ни стяга в снежен капан
Зимата се развихря отново от сряда, а в следващите дни ни очакват студ и обилни снеговалежи, предупредиха синоптиците. Код „жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен на територията на 25 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Очакванията са в Западна България дъждът да премине в сняг, обясниха от НИМХ.
Код „жълто" е обявен във всички области в страната с изключение на Хасково, Ямбол и Бургас. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.
„Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Информирайте се за метеорологичните условия и по възможност избягвайте рисковете", препоръчаха от НИМХ.
                              

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини