От х:

Днес в x:

За осми път ще отличат „Винопроизводител“ на годината

Бог Дионис поздравява първомайци на VII празник на виното

Званието „Винопроизводител на 2011“ ще бъде връчено на VIII-я празник на виното и винопроизводството в Първомай, организиран по традиция от Община Първомай и ОНЧ „Св.Св. Кирил и Методий“. Наградата е за производителите на собствено вино в домашни условия. Регламента не допуска до участие изкуствено ароматизирани вина, какъвто е пелина и вина, които не са от общината.  Подробности може да намерите на страницата на читалището във Фейсбук или на място.

Компетентното жури ще се състои от професионалисти от различни винарни в региона. Винарските изби „Реджина естейт“ – Искра, „Загрей“ – Първомай,“Тодоров“ – Брестовица,  Винзавод - Асеновград и Винпром - Хасково ще представят своите производства и ще осигурят по чаша вино на присъстващите.

За доброто настроение на празника ще се погрижат Пилашевският народен оркестър с ръководител Митко Димитров и Певческият фолклорен ансамбъл на Кичка Петкова.  Изненада ще поднесе и културният център „Трак Арт“с директор Жорж Трак – инициатор на въстановяването на тракийския ритуал за мачкане на виното.

Празникът на виното по традиция ще се проведе между старата и новата дата на църковния празник на Трифон Зарезан . На 4 февруари от 10 часа на площада пред читалището организаторите канят всички да се позабавляват и да покажат  уважението си към едно от най-важните питиета за човека.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини