От х:

Днес в x:

Настояват за отнемане на титлата "Мис България" на Антония Петрова!

Антония Петрова

Във Фейсбук набира сила нова кампания: Искането е да бъде отнета титлата "Мис България" за 2009 г. на Антония Петрова!

Писмото, написано от Красимира Хаджииванова вече е подкрепено от над 300 човека и броят им продължава да расте! Писмото във Фейсбук можете да прочетете тук. Освен това го публикуваме отделно по-долу:

Настоящото писмо е насочено към организаторите на конкурса Мис България, както и към гражданското общество в страната.

Причината за създаването му е арогантното, нагло и недопустимо поведение на избраната да носи титлата Мис България за 2009 година Антония Петрова след публикуването на нейни снимки в интернет, на които тя е облечена в палта и аксесоари от кожи на животни.

Случаят е особено скандален, тъй като каузата на момичетата, борещи се за титлата Мис България 2009, е била „Защита на диви животни“.

Нещо повече – от видеото в линка по-долу, представящо участието на Петрова в телевизионно предаване, човек би могъл да допусне, че Петрова, претендирайки да бъде избрана за Мис България, трябва да е наясно с въпросния проблем.

 http://vbox7.com/play:b48cb448

За съжаление, ако се вслушате по-ясно в изложението й, ще стане ясно, че тя страда от очевидно непознаване на проблема, както и от липса на съпричастност, и се опитва да маскира тези дефицити с общи разсъждения за красотата на българската природа и нелепи изявления от рода на:

„...Най-важното нещо... ъъъ... най-голямо положително качество на нашата страна е нашата красива природа. И ние искаме да застанем... Дори самият конкурс, самият финал, всички средства, които се съберат, ще отидат за благотворителност. Надявам се да съберем доста средства и през цялата година, момичето, което ще спечели, ще се грижи за това.“.

От казаното очевидно става ясно, че госпожица Петрова не е наясно нито с каузата „Защита на диви животни“, нито с това как да се бори за нея. Може да се направи обосновано предположение, че Петрова говори по-скоро наизуст, отколкото от сърце, и е водена от единствената си цел – да покрие комплексните изисквания на конкурса „Мис България“.

По-страшното обаче тепърва предстои.

След като бива обявена за Мис България 2009, госпожица Антония Петрова автоматично се превръща и в защитник на каузата „Защита на диви животни“ - нещо, което тя самата обясни, че ще е съществена част от задачите на момичето, което бъде избрано.

Вече три години обаче никой не е наясно с какво тя е допринесла за опазването, защитата и помощта за диви животни.

Допреди няколко дни, когато Петрова взриви обществото с поредица от свои снимки, публикувани в Интернет, на които позира, облечена в палта, шапки и наметала от кожи на животни. Това обаче не е достатъчно и тя предлага на вниманието на публиката и своя фотография, на която позира пред препарираната глава на лос.

Дори и това обаче не е всичко.

След като снимките виждат бял свят, граждани започват да изразяват гневното си мнение и я обвиняват /правилно!/ за това, че толерира убийствата на диви животни – нещо, което е в брутален разрез с така наречената й кауза като Мис България.

Госпожица Петрова обаче изненадва всички още повече. С невъобразим патос и хъс тя защитава поведението си с шокиращите думи:

„Tъй като виждам че много хора се интересуват от този въпрос, то нека бъда пределно ясна и недвусмислена: "Обожавам животните, но още повече обичам да ги нося! Чувствам се чудесно в собствената си кожа, както и в тази на другите! Харесвам скъпи, дизайнерски кожени палта и аксесоари и мога да си ги позволя! От дълги години си купувам и имам уникална колекция от такива! Покажете ми една жена която би отказала кожено палто от визон на Валентино за 50 000 евро за Коледа?! Дай Боже всекиму! Бъдете здравии ако искате да се погрижите за някой, помогнете на някое дете без родители или в неравностойно положение, както правя аз непрекъснато!".

Смятам, че не е необходимо да обяснявам колко грозно, жестоко и обидно нискоинтелигентно звучат тези думи на фона на обещанието й от две години по-рано да обслужва каузата „Защита на диви животни“.

Също така смятам, че за всички е видно коя от двете каузи – защитата или избиването на животни, госпожица Антония Петрова приема за своя.

Сравнявайки нескопосаното й изявление за защитата им /виж видеото/ и лишеното от смисъл „Обожавам животните, но още повече обичам да ги нося!“, всеки нормален човек може да придобие ясна представа за госпожицата и принципите й – морални и материални.

С тези няколко изречения госпожица Антония Петрова не само доказа, че е негодна да притежава титлата, която й е присъдена, но и с размах свали маската на лицемерие и лъжа, което е носила в последните години и най-вече по време на конкурса.

Затова с настоящото писмо искам да сезирам организаторите на конкурса Мис България, както и гражданското общество в страната, и да призова да бъде отнета титлата на госпожица Петрова поради бруталното й лично противоречие с принципите и каузата на конкурса, която, надявам се, е била обективна и истинска, а не просто „красив“ морален придатък към един конкурс за красота.

В световен мащаб са известни доста случаи на отнемане на вече присъдени титли Мис, но дори и да нямаше такива, това не би следвало да ни спира да посочваме и да се борим с несправедливото, грозното, неморалното и фалшивото – все качества, които госпожица Антония Петрова с лекота доказа, че притежава.

Тъй като темата достигна до вниманието и на медии, прилагам и актуалните им линкове:

http://inews.bg/%D0%9B%D0%B0%D0%B9%D1%84%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B0-%D0%B2%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE_l.a_c.393_i.144714.html

http://www.monitor.bg/article?id=321800

http://www.bliasak.bg/news/p3_14590_0.html

http://plovdivmedia.bg/48152.html

http://blife.bg/article-12096

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини