От х:

Днес в x:

Пускат автобуси Перник- София през АМ Люлин

Автобуси по направлението Перник- София вече ще се движат и по АМ „Люлин“. Това съобщи на пресконференция днес областният управител Иво Петров.
Още откакто магистралата до столицата стана факт, перничани се надяват, че ще има подобен маршрут. До седмица вече ще можем да пътуваме до София по магистралата, като последната спирка на автобуса ще е метростанция Люлин.
Автобусите ще тръгват от автогарата в Перник на всеки два часа, като първият ще е в 5:30 часа, а последният- в 19:30. От София разписанията са също през два часа, първият автобус ще тръгва в 6:30, а последният за Перник ще е в 20:30. Разстоянието е 32 километра, а продължителността на пътуването от Перник до София ще е 57 минути. Целта е по този начин да се облекчи натовареният трафик в централната част на София, тъй като перничани ще могат да пътуват с метро до работните си места. Автобусите ще са на „Пътнически превози“.
Автобусите на фирмата вече ще пътуват и от Перник до автогара Сердика (която се намира до централната жп-гара). За удобство на перничани те ще спират и на пл. Руски паметник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини