От х:

Днес в x:

10 нови предприемачи в Първомай

10 първомайци вече са одобрени и им предстои обучение по предприемачество.  Заплащането и реализирането на подготовката им е по програма „Подкрепа на предприемчивите българи“.  Този проект е насочен към стимулиране  развитието на самостоятелна стопанска дейност.  

 Целевата група са безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”, със средно и по-високо образование, които искат да стартират собствен бизнес и да разработят бизнес план или маркетингова стратегия. Обучението е първият компонент от тази програма. Участващите в него ще получат специалност Сътрудник в малък и среден бизнес или Сътрудник в бизнес услуги и ще придобият бизнес и управленски  умения . Вторият компонент е свързан с изработването на проект за собствен бизнес. Одобрените проекти ще бъдат финансирани безвъзмездно с до 20 000лв. 2500 българи ще получат шанс да завъртят собствен бизнес с пари от европейски фондове.

Желаещите да се включат в тази програма могат да се обърнат за информация към Бюрото по труда. След подаване на заявления те сами избират обучаваща организация. За периода, в който се образоват ще получават по 8 лв дневна стипендия  и ще им се заплаща транспорт, ако се налага да пътуват. Очаква се в средата на декември да започне и първият такъв курс в Първомай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини