От х:

Днес в x:

Ямболският кмет осъден на затвор - за втори път

Окръжният съд в Ямбол осъди кмета на града Георги Славов на 3 години и 8 месеца затвор за превишаване на служебни правомощия, като присъдата трябва да бъде изпълнена в общежитие от открит тип.

Магистратите също така решиха, че Георги Славов няма право да заема длъжността "кмет" в продължение на 4 години, съобщи Дарик радио.

Обвинението срещу ямболския кмет бе затова, че с възлагането и изпълнението на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици, е нарушил служебните си задължения и превишил властта си, с което е ощетил общината с повече от 2 млн. лева.

На 21 октомври 2010 г. той бе признат за виновен по това обвинение и присъдата бе 5 години лишаване от свобода. В края на януари т.г. обаче Апелативният съд в Бургас я отмени с мотива, че съдебният състав, постановил присъдата, е бил незаконен. В края на април делото тръгна повторно в Ямбол.

Сега обаче и другият съдебен състав постанови ефективна присъда за Славов. Той също така трябва да плати близо 6 000 лева разноски на Областна дирекция на МВР - Ямбол и 4 720 лева на съда.

Прокурорът по делото Димитрина Георгиева каза, че е доволна от признаването на подсъдимия за виновен по всички обвинения, предаде БТА. Въпреки това ще протестира присъдата поради факта, че съдът не е признал деянието за особено тежък случай.

След делото кметът заяви, че ще обжалва. „Това са измислени обвинения и експертизата е опорочена", допълни той.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини