От х:

Днес в x:

ЦИК ни назначи комисия за приемане на протоколи

ОИК – Първомай не е стигнала до споразумение за състава на комисия, която да работи по чл.242(7) на Изборния кодекс. За това въз основа на получените материали и предложението на кмета на общината, ЦИК определи състава й и назначи Руска Петрова Димова за председател. Зам.председател е Фахри  Фахриев, а секретар – Мария Сталева. Комисията има още 4 члена и 4 резерви.

Работата й се свежда до това, след като ОИК приеме протоколите, бюлетините, екземплярите от протоколите, предназначени за общинска администрация и другите изборни книжа от секционните комисии се предават на тази комисия. Това налага в състава й да има представител и на Общинска администрация. На Избори 2011 това ще бъде Таня Стоянова.

В материала „ГЕРБ доминира в секционните комисии“ беше допусната грешка – застъпниците нямат право да носят отличителни знаци на партията,коалицията или кандидата, когото представляват. Единствено е разрешено да имат табелка с означението „застъпник“, а не с името накандидата. Право на застъпници имат и кандидатите за общински съветници.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини