От х:

Днес в x:

Кавърма и пищов на вота. Преглед на националния печат

„Стандарт": Кавърма и пищов на вота

Пластмасови пищови, кавърма и много почивки. Така протекоха вчера дебатите по третия вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.
Неизвестен шегаджия вдигна на крак вътрешната и външната охрана на Народното събрание минути преди началото на дебатите. Около 11,40 часа екип на "Стандарт" видя пластмасов пистолет, поставен на декоративния фриз по стената до западния вход на парламента. Полицаят от близката кабинка не бе видял в суматохата кой е поставил играчката там, въпреки че само преди 15 минути бил правил обход на района. Скрита камера, детска игра или дебелашка шега на опозицията бяха сценариите, които коментираха неофициално служителите на НСО, ангажирани с охраната на парламента. Според вътрешните им правила обаче случаят е бил докладван по всички линии, а за пластмасовото дуло е подадена информация и до СДВР. Майтапчията ще бъде засечен от охранителните камери в района и според запознати видеото ще покаже кой е заложил зареденото детско пистолетче в деня на дебатите за вота на недоверие срещу политиката за вътрешна сигурност.

„Труд": Само за ден девет партии се регистрираха за изборите

Девет партии подадоха документи за регистрация за местните избори още в първия ден от работата на Централната избирателна комисия. Първи още в 9 ч заявление и списък с подписи на 22 007 души внесе шефът на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Активисти от младежката организация на партията дежуриха от 21 юли пред Партийния дом, където се намира комисията, за да пазят ред на партията.

„Дума": Преброяването увеличи процента безработни

Агенцията по заетостта промени внезапно данните за безработицата у нас и ги увеличи. Това стана въпреки официалното твърдение, че като число безработицата намалява.
С 10 196 били намалели през юни спрямо май българите, които не работят, но процентът им нараствал съответно от 8,87% до 9,56%. Според Агенцията по заетостта разминаването идвало от промяната на броя на икономически активното население, което било намаляло с 374 653 души за последните 10 години.
Миналата седмица от НСИ обявиха, че коефициентът на безработица към 1 февруари, който се изчислява като отношение на незаетите към цялото население от 15 до 64 години, е цели 15%. От Агенцията по заетостта обаче водели статистиката си на база само на регистрираните в бюрата по труда и затова между двете институции често имало разминаване на данните. Докато в бюрата по труда през юни са регистрирани 318 337 безработни, по данни на НСИ те са 493 079 души.

„Новинар": Преврат в либийското посолство в София

В ранните часове на понеделник в либийското посолство в София беше извършен преврат. Трошене на картини с лика на либийския лидер Муамар Кадафи, сваляне и рязане на знамето и разбиване на огромен бюст на военния бяха част от действията по преминаването на посолството на страната на бунтовниците от Бенгази. В епицентъра на събитията беше съветникът по консулските въпроси в посолството Ибрахим ал-Фурис, който заедно с опозиционно настроени служители на мисията свали символите на режима на Кадафи и развя знамето на либийската опозиция. Завладени са били и печатът и касата на посолството. Временно управляващият мисията, който отказал да се присъедини към случващото се, заедно с първия секретар прекарали времето на преврата, затворени в стая в посолството. След това били изпратени в домовете си.

„24 Часа": Остава дъждовно до сряда

През нощта валежите и гръмотевичната дейност ще продължат, вече и в отделни източни райони от страната, съобщиха от НИМХ. Най-интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки ще има на места в Северозападна България, където купесто-дъждовната облачност е най-мощна.
По-спокойно ще е времето в крайните южни райони от страната. Утре преди обяд ще има и слънчеви часове.
Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива главно около и след обяд, когато ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини