От х:

Днес в x:

Първите хомосексуални двойки сключиха брак в Ню Йорк

Първите хомосексуални бракове бяха сключени в щата Ню Йорк броени минути след като днес там влезе в сила разрешението за еднополовите бракосъчетания, предаде Асошиейтед прес.

Първата двойка, която се врече във вечна вярност, беше Кити Ламберт и Черил Ръд, съответно на 54 и 53 години. Двете дами са заедно от 10 години и от предишни бракове имат общо 12 внуци. Те са от Бъфало, но избраха за място на сватбата си островчето Луна в подножието на Ниагарския водопад, който е в пределите на щата Ню Йорк. Двойката си размени обет за вярност веднага след като удари полунощ местно време.

Няколко други двойки също побързаха да се обвържат броени минути след полунощ. Днес ще има още хомосексуални бракове в щата. На някои места обаче са предвидени протести на противници на еднополовите бракове.

За утре е предвидена колективна хомосватба в подножието на ниагарския водопад, на която ще се оженят едновременно 40 двойки. В САЩ еднополовите бракове са разрешени и в Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшър, Върмонт и в столицата Вашингтон.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини