От х:

Днес в x:

БСП избра човекът на Първанов. Вестниците в неделя

Кандидат.

„Труд":

 БСП избра Калфин

Ивайло Калфин. Така се казва кандидат-президентът на БСП от 15,30 ч в събота. В този час се разбра, че на тайно гласуване членовете на Националният съвет са предпочели него.Във вота участваха петима - Калфин, депутатът Янаки Стоилов, смятан за негов основен съперник, бившите депутати Иво Атанасов и Георги Близнашки и председателят на червената организация в Банкя Стефан Василев. Други петима претенденти направиха отвод по време на закритото за медиите заседание - бизнесменът Георги Гергов, депутатът Петър Курумбашев, бившите депутати Татяна Дончева и Атанас Папаризов и Иван Гайтанджиев.

Калфин имаше и най-много номинации от червени организации - 102, Стоилов - 88, а Курумбашев - 40.

„Стандарт":

Цветанов: Спечели човекът на Първанов

"Не мога да се бъркам и да коментирам решението на БСП да издигне Ивайло Калфин за кандидат-президент, защото то си е тяхно. Той обаче е най-сериозният опонент на ГЕРБ." Това каза вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на управляващите. Той пожела успех на всички кандидати и изрази надежда, че кампанията ще е позитивна. "Не мога да кажа колко сериозен опонент ще е Калфин", каза Цветанов и уточни, че той е наложен от Първанов. "Вече сме направили цялостна стратегия и за кметските избори, а през другата седмица ще обявим останалата част от кандидат-кметовете ни", каза още Цветанов.

Акция.

„Стандарт":

100 лв. за данък "спокойствие" на камион

100 лв. е данък спокойствие за всеки камион, за да му бъде осигурен комфорт на движение със свръхтовар или други нарушения. Това стана ясно след спецакция на старозагорската полиция вчера.

Служители от старозагорския и свиленградския офис на АПИ и ДАИ са прибрали от данък "Спокойствие" над 70 хил. лв.Имало данни, че камионите, платили корупционния данък, дори били маркирани, за да се познават отдалеч. Икономическа полиция в Града на липите е попаднала по следите преди 3-4 месеца, а операцията е била финализирана в петък вечерта. В момент на получаване на 7200 лв. подкуп пред кафене в старозагорското с. Тракия са били арестувани двама служители от мобилната група на ДАИ в Свиленград. Данък "Спокойствие" трябвало да бъде внесен от 60-годишен служител на старозагорската фирма Пи Ес Ай - в състава на консорциума, главен изпълнител на автомагистрала "Тракия", и от 58-годишен собственик на старозагорска фирма - подизпълнител на същия обект. След това в хода на операцията са арестувани шефът на старозагорския филиал на ДАИ Ангел Димитров и главен инспектор в същия офис на агенцията.

Антония Петрова не била отвлечена.

„24 Часа":

Пуснаха бившия приятел на Антония Петрова срещу парична гаранция. Софийски градски съд освободи руснака Александър Бередин, който похити във вторник Мис България 2009 Антония Петрова.СГС определи, че не става въпрос за отвличане, а за принуда. Съдия Мими Петрова посочи, че няма опасност обвиняемият да се укрие и измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция от 1000 лв., предаде агенция „Фокус".

Определението на съда може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Труп.

„24 Часа":

Труп на жена намерен под столичен мост

 Труп на жена е открит под пешеходен мост на бул. „Евлоги Георгиев" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.Криминалисти на столичната дирекция разследват обстоятелствата около смъртта на жената, която е на видима възраст около 40 години.Сигналът е получен снощи към 20.30 ч. в полицията . На място са изпратени екипи на СДВР, столичното Първо РУП и съдебен лекар. Установена е смъртта й, жената била облечена с червена блуза, светлосини дънки и бели обувки. Извършен е оглед, по случая е образувана преписка. Тепърва експертиза ще доказва причините за смъртта й, установява се и нейната самоличност.

Времето.

„Стандарт":

Дъжд и гръмотевици над половин България днес

Дъжд и гръмотевици ще разхладят западната част на страната днес, съобщиха синоптиците на НИМХ.

Там и температурите ще се понижат и максималните ще са от 29 до 34 градуса. Над източната половина ще е предимно слънчево и горещо с максимални температури 33-38 градуса. През нощта срещу понеделник ще превали и на отделни места в Източна България. По Черноморието ще се задържи слънчево с характерния бриз. Максимални температури на въздуха 30-33 градуса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини