От х:

Днес в x:

Нов слух за iPhone 5: 2 слота за SIM?

След като източникът iDealsChina миналата седмица публикува конструктивни чертежи на новото поколение iPhone, сега допълва сведенията за него с информацията, че iPhone 5 ще поддържа едновременна работа с два телефонни номера и две SIM карти. Това звучи като доста странно решение, доколкото досега никой от представителите на Apple не е назовавал планове за подобна функционалност.

Поне за момента поддръжката на две SIM карти е по-скоро типична характеристика на китайските "клонинги" на iPhone, които имат известно външно сходство с телефоните на Apple. Въпреки това източникът не се смята за прекалено ненадежден - сiDealsChina по-рано бяха информирали точно за промените в дизайна на iPhone 3G и четвъртото поколение на iPod Nano, но пък погрешно писаха за предстоящо лансиране на iPhone Nano през 2008 г. Към това се добавят и сведенията, че Apple далеч не са доволни от зависимостта на производителите на телефони от операторите - и са правили не една и две стъпки към намаляването на тази зависимост.

Според Mobile-Review.com обаче е възможно да става дума не за погрешна информация, а за недоразбиране; други източници от известно време твърдят, че следващото поколение iPhone ще използва чипсета Qualcomm Gobi, който гарантира работа на телефона в мобилни мрежи по GSM и CDMA стандарт. Може би именно този факт е погрешно изтълкуван - и тогава въобще няма да има две SIM карти. Шансът за недоразбиране на информацията обаче е малък: iDealsChina заявяват, че е възможна поддръжка на две телефонни линии едновременно, което наистина е постижимо само чрез две SIM.

Надали в крайна сметка ще разберем със сигурност дали iPhone 5 ще поддържа 2 SIM преди самия анонс.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини