От х:

Днес в x:

Балкон убиец в центъра на София. Вестниците в неделя

„Стандарт": Малинов скара Командира и СДС

В Синята коалиция започнаха да си подливат вода. Докато в София ДСБ официално номинираше Светослав Малинов за кандидат за държавен глава, в Сливен лидерът на СДС Мартин Димитров се изцепи, че в тъмносиният мераклия е идеален за вицепрезидент.
"Аз смятам да спечеля отворените избори срещу Румен Христов", отсече Малинов. "Това са закачки, очаквайте такива много по време на кампанията. Ние обаче с кандидата на СДС Румен Христов няма да се закачаме", през смях каза за "Стандарт" шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев. "Голямото предимство на Румен Христов пред Светослав Малинов е, че зад него ще застанат почти всички десни партии. Румен Христов може да обедини дясното", категоричен пък бе Мартин Димитров.


Труд": Станишев готов за президент, ако променят конституцията

Лидерът на БСП Сергей Станишев е готов да участва в кампанията за президент, ако ГЕРБ направят промени в конституцията, които да му позволят това да стане. Сега е невъзможно, тъй като основният закон разпорежда, че за президент може да бъде избиран български гражданин по рождение, навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната.
Това автоматично изключва за Сергей Станишев, тъй като той е роден в Украйна.

„24 Часа": Бойко: Разказвайте как комунистите са давали хора на прасетата

Разказвайте какво е било по лагерите, как комунистите са давали хората на прасетата. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към репресираните на третия им конгрес. Гости на форума, който се проведе в София в събота, бяха още Петър Стоянов и Евгений Бакърджиев.
Времето минава, а пропагандата на комунистите е такава, че се забравят нещата. Не трябва да отслабваме натиска върху тях за това, което са сътворили, натърти Борисов. Трябва да сме безпощадни към БСП, аз не смятам да им се давам, емоционален бе премиерът и залата му отвърна с аплодисменти.

„Стандарт": Балкон убиец

Балкон уби млад мъж в центъра на София. Две жени пък берат душа в болница. Трагедията се разигра около 4,10 ч в петък през нощта в сграда, построена през 1937 г. на столичната ул. "Неофит Рилски" 41.
25-годишният чех Степан и приятелката му - 19-годишната студентка по драматургия Милена Петрова, правели купон за "освещаване" на апартамента, в който се били нанесли преди седмици с още една двойка съквартиранти. Във фаталната сутрин Степан, Милена и приятелката им - водещата на БНР Радослава Топалова, излезли на терасата, за да изпушат по цигара на чист въздух. Според разкази на съседка от отсрещната сграда, станала свидетел на инцидента - тримата били подпрени на металния парапет на балкона. Конструкцията се откъснала и двете момичета и момчето полетели към тротоара от приблизително 12 метра височина. Дошлата след сигнал на очевидката линейка само констатирала смъртта на Степан.

„Труд": Бизнес класа с интернет и кафе пускат железниците

През юни в някои влакове за първи път ще бъде пусната бизнес класа. Това съобщи пред "Дарик" радио транспортният министър Александър Цветков.
"Нови вагони ще предлагат по-добър комфорт. В тях ще има възможност за интернет, ще се поднасят кафе, чай и напитки, така че всеки, който пътува, да се чувства максимално удобно", обясни Цветков. Според него луксозните екстри ще вдигнат цената на билетите за бизнес класата с 20-30 на сто над обикновените тарифи на БДЖ. Все още не са правени точни разчети.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини