От х:

Днес в x:

За Гергьовден: Агнешкото прескочи 13, пържолата падна до 7 лв

Агнешкото пак гони рекорди

Агнешкото прескочи 13 лв, седмица преди Гергьовден. Месарите прогнозират, че котлетът ще скочи още в дните до най-тачения народен празник. Традиционната гарнитура, дроб сърмата, също излиза „дебело“ като продукти. Дреболиите се продават по 6.50 килото.

В същото време живото тегло на агнетата върви между 5.50 до 6 лв. При минимум 30 блеещи килограма, това прави сума която доста хора не могат да си позволят, отчитат и хасковските фермери. Част от тях вече напълно са спазарили продукцията си за чужбина, предимно Гърция.

Че за хасковлиите традициите не са това което бяха, си личи и по засиления оборот на свинското. Вратна пържола, съвсем обезкостена и подготвена на порции се продава на цени от 7 до 7.50 лв/кг от хасковски месопреработватели. В Хасково днес вървеше слухът че месарница пуснала промоционална пържола на 6.80 килото.

Оборотът на свинската мръвка превишава засега двойно този на агнешкото, свидетелстват продавачи. Част от тях все пак се надяваха тенденцията да се обърне в дните до Гергьовден.

Г.Христов

Свинското пък все повече поевтинява
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини