От х:

Днес в x:

Адвокат от Смолян плати данък с торба монети

Адвокат Марев протестира срещу високите налози като плати само с монети

Младият адвокат от Смолян Димитър Марев плати данъка за автомобила си „Митсубиши”с торби, пълни с монети. Сумата от 256, 50 лв. бе изплатена на касата в службата за местни данъци и такси, разпределена в найлонови торбички пълни със стотинки.

Пред очите на десетки свидетели, адвокатът в една от известните кантори в родопския град, изсипа 125 броя от един лев и  110 монети по петдесет стотинки.

Най-многобройни бяха монетите с номинал от 20ст. и 10ст., които бяха общо 441 броя. Здраво броене падна и докато бъдат сметнати сумите от пет, две и една стотинки, като на служителите им трябваха около 20 минути, за да отхвърлят общо над 190 жълти монетки.

Зрелищното плащане на данъка за 11-годишната кола, е своеобразен протест срещу високите налози на автомобилите в Смолян. Според младия юрист без отстъпката налогът бил 270лв., което е безумно на фона на разбитите шосета в района.

Марев си направил труда да съпостави и данъците на леки коли в общини като Търговище и Видин, които също са с висока безработица и драстично обезлюдяване като Смолян. Там собствениците на същото возило, произведено през 2000г. с кубатура на двигателя 1.8, плащали по 148лв. без отстъпка.

В София и Перник пък за такава кола собствениците дължали 158лв., пресметнал смолянският юрист, който събирал стотинките за своя данък в продължение на 8 месеца.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини